Simona Halep ajunge pentru prima dată în optimile Australian Open
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cea mai bine cotată jucătoare de tenis din România, Simona Halep, a ajuns în premieră în finala primului Mare Șlem al anului, Australian Open, după ce a învins-o, sâmbătă, la Melbourne, pe kazaha Zarina Dias, cu 6-1, 6-4.

Halep (22 ani, 11 WTA) a obținut victoria după un meci care a durat o oră și 7 minute. Simona și-a adjudecat fără probleme primul set, cu 6-1 (28 minute), dar al doilea a fost mult mai echilibrat. Simona Halep a comis mai multe erori neforțate, iar Dias, care trecuse în calificări de Andreea Mitu, cu 5-7, 7-3, 6-0, a returnat foarte bine, reușind două break-uri. În cele din urmă, Simona Halep a învins cu 6-4 și și-a asigurat un cec de 135.000 de dolari australieni și 240 de puncte WTA. Halep a egalat și cea mai bună performanță a sa la un turneu de Mare Șlem, optimi de finală, realizată anul trecut la US Open, scrie Agerpres.

În optimi, Halep o va înfrunta pe câștigătoarea meciului dintre sârboaica Jelena Jankovic (N. 8) și japoneza Kurumi Nara.

La dublu feminin, perechea formată din Monica Niculescu și Klara Zakopalova (Cehia) a fost învinsă în turul secund de favoritele nr. 6, Cara Black (Zimbabwe)/Sania Mirza (India), cu 7-5, 6-1. Niculescu și Zakopalova câștigaseră două titluri WTA la dublu anul acesta, la Shenzhen și Hobart

Simona Halep a câștigat anul trecut 6 turnee, valoarea cumulată a premiilor câștigate depășind un milion de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel