Data publicării:

Simina Cernat a plecat alături de actorul Paul Ipate pe urmele aurului dacic: Am simțit că legenda aceea e adevărată

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Cultura
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Simina Cernat
Sursă foto: Facebook Simina Cernat

Simina Cernat a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre serialul documentar „Misterul aurului dacic”. 

HISTORY Channel a anunțat lansarea primei sale producții românești, „Misterul Aurului Dacic”, un show hibrid docu-reality cu peisaje fermecătoare, reconstituiri istorice și povești pline de magie. În rolurile principale ale acestei aventuri se află cunoscutul actor Paul Ipate și exploratoarea Simina Cernat. Premiera primului episod a avut loc pe 31 octombrie, de la ora 21:00.

Simina Cernat, autoarea jurnalului de călătorii Samsara, este aventurieră și povestitoare, o nomadă care a petrecut 6 ani în Asia, vizitând peste 16 țări. A escaladat munți, a traversat jungle și a întâlnit triburi. A suferit în același timp de febră Dengue și febră tifoidă și a supraviețuit. În prezent, ea organizează drumeții în Himalaya pentru grupuri mici de 2-3 ori pe an, cu activități sportive precum trekking și rafting.

„Misterul Aurului Dacic”

Pornind de la Roma antică și sfârșind până în albiile râurilor din jurul Sarmizegetusei, „Stonehenge-ul” României, cei doi exploratori se întâlnesc cu experți locali și căutători de aur și care s-au cufundat în misterele și pământurile unde astăzi se află cele mai mari rezerve de aur din Europa. Telespectatorii îi vor vedea pe Paul și Simina în grote, râuri, păduri adânci și mine abandonate, dar și la înălțime, ghidați de tehnologia cu infraroșu.

Cu determinare și umor, cei doi discută cu istoricii autohtoni care au inspectat cu atenție aurul, artefactele, bijuteriile, monede și comorile dacice, încercând să caute răspunsuri la diverse întrebări: Cum au călătorit 160 de tone de aur pe o distanță de peste 1.000 de kilometri prin ținuturi sălbatice cu 2000 de ani în urmă? Paul și Simina stau de vorbă cu experți mondiali din Italia, Germania și România despre tezaurul nedescoperit și despre triburile dacice nemiloase care au dispărut de pe aceste meleaguri, aproape fără urmă. Reconstituirile istorice readuc la viață evenimentele și mitologia obscură din vremurile Daciei Antice. 

Cel de-al treilea episod pune în lumină descoperire a 13 brățări de aur care în urmă cu un deceniu au fascinat lumea artei de la New York până la Londra. În prezent, cele 11 brățări rămase dispărute ridică întrebări dificile care au pus în dificultate Interpolul și vânătorii de recompense din întreaga lume: unde sunt ele astăzi?

Simina Cernat: Am stat luni sau chiar ani în unele țări, tocmai pentru că m-a interesat să aflu mai multe


Speactacola a stat de vorbă cu Simina Cernat, care a dezvăluit că cele trei săptămâni de căutare a aurului dacic au fascinat-o și se arată impresionată de informațiile descoperite în această aventură. 

A vizitat 16 țări, însă nu pentru a bifa obiective turistice, sau pentru a se poza cu anumite monumente. Tânăra aventurieră spune că a stat luni, și chiar ani în anumite țări, în încercarea de a descoperi noi culturi. 

„N-am stat niciodată să mă gândesc în câte țări am fost, m-a interesat mai mult să intru în profunzimea unei culturi. Am stat luni sau chiar ani în unele țări, tocmai pentru că m-a interesat să aflu mai multe”, a dezvăluit Simina Cernat.

Citește continuarea pe SPECTACOLA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel