Mănăstire: Alexandru Hazem Kansou ar fi viitorul prefect al Capitalei, "un fost liberal, cetățean libanez”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Alexandru Hazem Kansou
Foto: Facebook Alexandru Hazem Kansou
Jurnalistul Silviu Mănăstire a spus miercuri seară, la B1 TV, că Alexandru Hazem Kansou ar urma să fie noul prefect al Capitalei. 

Membrii coaliției au convenit o regulă de bază, care a fost acceptată, ca în județe să fie și președinți de Consiliu Județean și prefect de la același partid, a anunțat președintele PNL, Florin Cîțu, la finalul discuțiilor. În Capitală prefectul va fi numit de PSD, iar la Cluj va fi prefect liberal, a precizat Florin Cîțu. (Știrea, AICI.)

La câteva ore distanță, jurnalistul Silviu Mănăstire a spus la B1 TV, în cadrul emisiunii pe care o moderează, că "un anume domn care se numește Alexandru Hazem Kansou, un cetățean român născut în Liban" ar urma să fie viitorul prefect al Capitalei.

"Ce s-a negociat astăzi în spatele ușilor închise? PSD-iștii le-au dat două lovituri grele liberalilor: le-au luat Prefectura București, principala prefectură a României și prefectura de la Ilfov, o altă prefectură importantă.", a explicat Silviu Mănăstire. 

În continuare, jurnalistul a spus despre Alexandru Hazem Kansou că este "un fost liberal, cetățean libanez, probabil dintr-o familie mixtă libanezo-română." "A plecat de la PNL fiind consilier general pe vremea mandatului Gabrielei Firea, a devenit PSD-ist, a fost șeful transportului municipal din Capitală, este în continuare, înțeleg, consilier general PSD și ar urma să fie prefectul Capitalei. O poziție foarte importantă! Este economist, stă bine financiar deși n-a făcut afaceri, ci a lucrat la stat... A lucrat la o firmă care se ocupa de comerțul. Este un apropiat al doamnei Firea de când a trădat PNL pentru PSD.", a mai afirmat Mănăstire. 

În funcția de prefect se află, în prezent, Georgiana Văcaru, propunerea PNL. Anterior, postul a fost ocupat de Alin Stoica, propus de USR PLUS, demis în urma scandalului din coaliția de guvernare. 

Partidele din coaliție s-au înţeles pe toate subiectele pe care le-au avut în discuţie astăzi, a spus Ciolacu 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, tot miercuri, că partidele din coaliţia de guvernare s-au înţeles pe toate subiectele pe care le-au avut în discuţie, urmând ca vineri să mai fie o întâlnire, iar luni se va discuta despre bugetul pentru 2022. 

"Ne-am înţeles peste tot. Urmează să avem o întâlnire şi vineri, urmează o întâlnire luni, ca să înaintăm după ce toate ministerele trimit solicitările pentru buget. Din punctul meu de vedere, ar trebui să finalizăm anul şi cu un buget trecut prin Parlament!", a spus Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa coaliţiei.

De asemenea, Marcel Ciolacu a adăugat că, în cursul zilei de joi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, urmează să transmită preşedinţilor partidelor din coaliţie proiectul de lege cu privire la certificatul COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel