Data publicării:

Teama pe care Bogdan Chirieac o aude zilnic, în culise. Doar Traian Băsescu a spus-o public

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Politica
WhatsApp
foto pexels
foto pexels

În contextul alegerilor din România, care ar putea marca un punct de cotitură, analistul Bogdan Chirieac avertizează asupra riscului care vine din Statele Unite. 

Lupta dintre conservatorism și globalism s-a intensificat la nivel mondial, având ca punct central Statele Unite și Uniunea Europeană. Președintele Donald Trump a anunțat astăzi, de "Ziua Eliberării", o serie de noi tarife și taxe menite să întărească economia americană, în detrimentul economiilor europene. Decizia sa este percepută de unele voci ca un atac direct asupra influenței blocului european și a structurilor considerate susținătoare ale globalismului, în special a celor asociate cu miliardarul George Soros. Strategia lui Trump vizează o Americă mai puternică economic și o slăbire a structurilor transnaționale care, potrivit conservatorilor, ar pune în pericol suveranitatea națională.

În mediul online, reacțiile sunt intense, mai ales pe platforma X, unde au fost redistribuite numeroase postări despre lideri politici europeni care au fost vizați de acuzații sau interdicții. Printre aceștia se numără Marine Le Pen, Călin Georgescu și alte figuri care au contestat modelul actual. Elon Musk a adus în atenție aceste cazuri, considerându-le exemple de cenzură politică. În România, tensiunile politice sunt la rândul lor ridicate, mai ales după interzicerea lui Georgescu, ceea ce a accentuat polarizarea dintre suveraniști și tabăra pro-europeană. În anumite cercuri mediatice, această din urmă direcție este asociată cu o viziune globalistă, în opoziție cu un model bazat pe suveranitatea statelor naționale într-o 'Europă a națiunilor'.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest context tensionat, sugerând că România ar putea deveni prima țară europeană care se desprinde de influența globalistă în urma revenirii lui Trump la Casa Albă. De asemenea, acesta a avertizat asupra unei temeri tot mai răspândite în spațiul public: dacă România își continuă actuala traiectorie politică, există posibilitatea ca Statele Unite să nu recunoască oficial rezultatul alegerilor prezidențiale din țară.

"Vreau să punctez ceva cât se poate de serios"

"Vreau să punctez ceva cât se poate de serios. Dacă o să asistăm la un scrutin în care distinsul candidat ‘soroșist’ pierde alegerile din România, putem asista la un efect de domino, în care să vedem cum pierd soroșiștii din mai multe state europene? România poate să devină primul stat, după revenirea lui Donald Trump, care se rupe de acest curent. Conservatorii au câștigat cel mai important pilon, Statele Unite. Aici pot să-l citez și pe 'ăla bătrânu', mă refer la Traian Băsescu, care a spus că s-ar putea ca SUA, în cazul în care câștigă un soroșist președinția României, să nu recunoască alegerile din țara noastră. Bine, nu neapărat de soroșism, dar a zis că e o întrebare legată vis-a-vis de primul rând de alegeri anulate, justificând la Casa Albă o eventuală lipsă de recunoaștere a președintelui român. Eu, chestiunea asta o aud acum zilnic, din diverse zone, de la diverse personalități, că există această teamă care tot circulă, anume că SUA ar putea să nu ne recunoască șeful de stat.

O mare temere în tabăra soroșistă la noi s-a reflectat în declarațiile recente ale lui Nicușor Dan. El și-a luat foarte în serios sondajele pe care le-a făcut. A constatat că finala este Simion împotriva lui Ponta, iar el a spus: ‘Băi, dacă vrem să intrăm unul dintre noi în turul 2, hai să stăm de vorbă toți 3.’ Este un moment de cotitură. Tendința lui Ponta este de creștere, iar a lui Nicușor Dan este de scădere, pentru că, na, surpriză, crește ‘a noastră’. Crește doamna Lasconi", a explicat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI: Ponta vs. Simion. Chirieac, ipoteze privind jocurile făcute de liderul AUR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel