Și-a plătit operația, după 43 de ani de cotizare la CAS
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
asigurat
asigurat

Paradox în sistemul de sănătate românesc. Un bărbat din Vâlcea încearcă să recupereze în instanță banii plătiți pentru o operație, deși timp de 43 de ani a cotizat la CAS.

Diagnosticat cu cancer de prostată, în urmă cu un an, Valeriu Dobre, în vârstă de 63 de ani, a mers la medicii de la Institutul Fundeni pentru a-l opera. Aceștia, însă, au refuzat motivând că pacientul era supraponderal, iar şansele de supravieţuire în timpul intervenţiei sunt minime, scrie România TV.

În final, familia lui Valeriu a decis să-l ducă la o clinică privată din Cluj, unde, pentru intervenția chirurgicală, a plătit 5.300 de euro. "Mă revoltă că am plătit şi am cotizat 43 de ani şi când am avut acest necaz nu am putut să fiu tratat în sistemul medical de stat. Am fost nevoit să caut în sistem privat. Banii i-am împrumutat, nu am avut bani. Eu sunt dator la ora actuală", a declarat bărbatul.

Vâlceanul a insistant în zadar la Casa de Asigurări de Sănătatea Vâlcea şi la Casa Naţională de Sănătate, pentru a-și recupera banii plătiți pentru operație, întrucât peste tot i s-a spus că serviciile din sistemul privat nu pot fi decontate.

"Casa de asigurări de sănătate şi actualul sistem de asigurări de sănătate nu poate să deconteze pacientului niciun ban", a declarat Constantin Pleşoianu, director medical CAS Vâlcea.

Acum, bărbatul, care timp de mai bine de patru decenii și-a plătit asigurările de sănătate, a hotărât să meargă în instanța pentru a i se face dreptate. El a dat în judecată CAS, însă procesul bate pasul pe loc, deoarece magistraţii nu au stabilit de competenţa cărei instanţe ţine judecarea unui astfel de caz, procesul aflându-se acum pe rolul judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel