Data publicării:
Show pirotehnic în Ghencea. Ultrașii Stelei au aprins torțe și fumigene cu Csikszereda. Rezultat final / Video
CSA Steaua Bucureşti a debutat cu o victorie în Liga a II-a de fotbal, 1-0 (0-0) cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc, miercuri seara, în primul meci oficial jucat pe noul stadion din Ghencea, în prima etapă.
Unicul gol al partidei a fost înscris de Bogdan Chipirliu (79).
Fanii au 'inaugurat' primul meci din Liga a 2-a cu o coregrafie formată din torțe, fumigene, steaguri. Mai mult, ultrașii au dat și cu petarde în peluză. Crainicul stadionului a făcut mai multe anunțuri către suporteri, avertizând despre riscul ca CSA Steaua să piardă cu 0-3 la 'masa verde'.
VIDEO
Echipele de start
CSA Steaua: Bălbărău - Călințaru, Wallace, Bactăr, Ilie - Zătreanu, Bărbulescu, Zaharia, Pacionel Ștefan - Buhăescu, Huiban
Rezerve: Iancu, Neacșu, Răsdan, Pacionel Emilian, Băjenaru, Mihăescu, Chipirliu, Oroian, Enceanu
Antrenor: Daniel Oprița
Csikszereda: Gyenge Szilard - Apro, Veregut, Kelemen, Takaks - Kovacs, Csuros - Peter Gal Andrezly, Jebari, Pinter - Rokas
Rezerve: Rybansky, Rodrigo, Szondi, Meszaros, Gergely, Bara, Rotar, Bor, Schieb
Antrenor: Valentin Suciu
Lovitura de start a partidei a dat-o spadasina Ana Maria Popescu, legitimată la clubul sportiv Steaua și proaspăt medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.
Rezultate:
Sâmbătă FC Ripensia Timişoara - AFC Dunărea 2005 Călăraşi 3-3 FC Unirea Dej - AFC Unirea 04 Slobozia 0-2 CSC 1599 Şelimbăr - Dacia Unirea Brăila 3-1 AFC Astra Giurgiu - FC Metaloglobus Bucureşti 1-2 Petrolul Ploieşti - ACSM Politehnica Iaşi 2-0 CS Concordia Chiajna - AFC Unirea Constanţa 2-0 AFC Hermannstadt - AS FC Buzău 2-1 Duminică FC Braşov - ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2-2
Marţi Universitatea Cluj - Politehnica Timişoara 3-0.
Miercuri CSA Steaua Bucureşti - FK Csikszereda Miercurea Ciuc 1-0
CSA Steaua Bucureşti a inaugurat, la începutul lunii iulie, noul stadion din Ghencea
Amintim faptul că CSA Steaua Bucureşti a inaugurat, la începutul lunii iulie, noul stadion din Ghencea cu o victorie la scor, 6-0 (0-0) cu echipa sârbă de liga a treia OFK Belgrad.
Echipa antrenată de Daniel Opriţa, nou-promovată în liga secundă, a făcut spectacol în repriza secundă, în care s-au marcat toate cele şase goluri. Remus Bogdan Chipirliu este jucătorul care a marcat primul gol pe noul stadion Steaua (min. 50).
Remus Bogdan Chipirliu (50, 52), Dragoş Huiban (62 - penalty), Cezar Mihalache (76) şi Robert Neacşu (87 - penalty, 90+4) au înscris golurile echipei roş-albastre.
Noul stadion Steaua, construit cu ocazia organizării la Bucureşti a EURO 2020
Vechiul stadion Steaua a fost inaugurat pe 9 aprilie 1974, tot cu un meci de fotbal contra echipei OFK Belgrad, încheiat cu scorul de 2-2. Noul stadion Steaua, construit cu ocazia organizării la Bucureşti a EURO 2020, a fost inaugurat, miercuri seara, în cadrul unui eveniment special organizat de Clubul Sportiv al Armatei la care au fost prezenţi câştigătorii Cupei Campionilor Europeni şi la care au asistat aproximativ 15.000 de spectatori.
Numărul fanilor prezenţi la evenimentul în care clubului roş-albastru a sărbătorit 74 de ani de istorie, dar şi 35 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, a fost limitat la jumătate din capacitatea arenei din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.
Au fost prezenţi la sărbătoare majoritatea componenţilor echipei care cucerea la 7 mai 1986 cel mai important trofeu european continental printre care se numără Helmut Duckadam, Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Tudorel Stoica, Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă şi Anghel Iordănescu. Au absentat din diverse motive fostul portar Dumitru Stângaciu, fostul tehnician Emeric Ienei şi managerul Stelei din 1986, Valentin Ceauşescu.
Cât a costat noul Ghencea
Construcţia noii arene din Bulevardul Ghencea a demarat în februarie 2018 şi s-a încheiat în noiembrie 2020. Costurile lucrărilor se ridică la 407.353.320 lei, aproximativ 81 de milioane de euro.
Stadionul Steaua are o capacitate de 31.254 locuri şi îndeplineşte criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4.
Construcţia cuprinde: 9 săli de antrenament pentru alte discipline sportive ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti; 24 de camere de cazare pentru sportivi; spaţii pentru Muzeul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti; zonă de presă şi sky-box-ul în partea superioară a Tribunei I, pentru a spori vizibilitatea şi care respectă standardele UEFA şi FIFA; zonă de promenadă destinată publicului.
Suprafaţa de teren are dimensiunile standard (lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m) şi este prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Nouă arenă va putea găzdui şi competiţii sportive de rugby.
Lucrările au fost finanţate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, beneficiarul noului stadion fiind Ministerul Apărării Naţionale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News