Shanghai a înregistrat zero cazuri noi de COVID-19 pentru prima dată din martie
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 25 iun 2022, 14:00
WhatsApp
Shanghai-ul nu a anunţat sâmbătă niciun nou caz de COVID-19, o premieră de la începutul lunii martie şi de la apariţia epidemiei în oraş.

"Nu au existat cazuri confirmate de COVID-19 cu transmitere locală şi nicio nouă infecţie asimptomatică locală în Shanghai pe 24 iunie 2022", au anunţat autorităţile într-un comunicat citat de Agerpres.

China este ultima economie majoră care aplică în continuare o strategie "zero Covid" vizând eliminarea oricărei propagări a virusului printr-o testare masivă, impunerea de lockdown-uri şi de carantine îndelungate.

Capitala economică a Chinei s-a aflat în lockdown câteva luni după o creştere a numărului de cazuri alimentată de varianta extrem de contagioasă Omicron.

În pofida ridicării teoretice a lockdown-ului la începutul lunii iunie, cei 25 de milioane de locuitori ai metropolei au fost nevoiţi să aştepte revenirea la viaţa normală, din cauza unor noi restricţii impuse pe cartiere de fiecare dată când apăreau cazuri noi.

Milioane de rezidenţi au fost din nou plasaţi în lockdown în urmă cu două săptămâni, după o campanie de testare în masă, ordonată de guvern.

La Beijing, restricţiile impuse iniţial în mai au fost atenuate pe măsură ce numărul de infectări a scăzut, dar s-au înăsprit din nou după izbucnirea unui focar într-un bar, care în cele din urmă a fost izolat.

Responsabilii cu educaţia la nivel de oraş au anunţat sâmbătă că elevii din învăţământul primar şi secundar se pot întoarce de luni la cursuri.

Personalul şcolilor, elevii şi părinţii acestora trebuie să prezinte însă un test PCR negativ înainte de întoarcerea la ore şi sunt sfătuiţi să "limiteze ieşirile şi să evite adunările", a precizat administraţia pe reţelele de socializare.

Beijingul a înregistrat două noi cazuri locale de COVID-19 sâmbătă.

Între timp, autorităţile din Shenzhen, un important centru industrial din sudul ţării, au anunţat sâmbătă că pieţele angro, cinematografele şi sălile de sport dintr-un cartier central care se învecinează cu Hong Kong vor fi închise timp de trei zile, după ce în oraş au fost descoperite cazuri de COVID-19.

Citește și...

Franţa trece printr-un nou val de COVID-19, alimentat de noi variante ale bolii

Franţa se confruntă cu un nou val de infecţii cu COVID-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat miercuri şeful vaccinării franceze. Alain. Fischer vrea să fie reintroduse măştile în transport..

Alain Fischer a declarat la France 2 că nu există nicio îndoială că există din nou o recrudescenţă a pandemiei în ţară, adăugând că este pentru reintroducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în transportul public.

G Ad:

Noile infecţii au crescut constant de la sfârşitul lunii mai în Franţa, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice aproape că s-a triplat între cifra de 17.705 din 27 mai şi cea de 50.402 de marţi, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, media este 7 ori mai mică decât recordul de 366.179 atins la începutul anului. Numărul persoanelor spitalizate a scăzut sâmbătă la cel mai scăzut nivel din ultimele şase luni, de 13.876, dar a crescut cu 458 în ultimele trei zile, ajungând la 14.334, un maxim al ultimelor aproape trei săptămâni.

Bilanţul COVID din Franţa a crescut marţi cu 56 de morţi în 24 de ore, ajungând la 149.162. Alte ţări europene, în special Portugalia, înregistrează, de asemenea, o creştere, din cauza a două noi subvariante Omicron BA.4 şi BA.5, care, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, sunt susceptibile de a deveni dominante în regiune.

Variantele nu par să implice un risc mai mare de îmbolnăvire severă decât alte forme de Omicron, dar, întrucât sunt ceva mai infecţioase decât acestea din urmă, ar putea duce la o creştere a spitalizărilor şi a deceselor, a declarat ECDC. Tradiţional, există un decalaj de două săptămâni între noile cazurile şi tendinţele de spitalizare.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro