Data publicării:

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Tort surpriză pentru sărbătoriți: Rețeta

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să le faci o surpriză celor dragi, de Sfinții Mihail și Gavriil, acest tort poate fi o idee excelentă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Blat

250 g nuci şi alune, migdale

40g unt topit

3 linguri zahar

1 vârf de sare

250 g biscuiţi

Cremă

200g zahăr

3 albuşuri

200 g unt

3 linguriţe de apă

200 g cacao

Cum se prepară blatul

Cuptorul se pregăteşte la 180 grade C şi se pregăteşte o formă rotundă de tort. Se amestecă biscuiţii cu nucile, alunele, migdalele, zahărul şi sarea până când se obţine o compoziţie granulată. Separat se amestecă compoziţia cu untul topit până se umezeşte în totalitate, scrie barikada.ro. Se unge forma de tort cu unt şi se aşază compoziţa în formă, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute la 180 grade C. La final se scoate blatul şi se lasă să se răcească.

Cum se face crema

Pentru a pregăti siropul se pune o cratiţă la foc mic în care se topesc 100g zahăr cu o lingură de apă. După ce a ajuns la punctul de fierbere se stinge.

Apoi se bat spumă albuşurile împreună cu zahărul rămas. Peste spumă se toarnă uşor siropul fierbinte şi se mixează până când amestecul se răceşte. Apoi se adaugă untul cu ajutorul mixerului şi praful de cacao şi crema va fi gata. Pentru decorarea tortului se pune crema peste blatul copt şi se lasă la frigider câteva ore înainte de servire.

BONUS: Tort rapid fără coacere și fără gelatină

Ingrediente

– 4 linguri de griș

– 300 ml de lapte

– 180 g de unt

– 1/2 de lămâie

– 100 g de zahăr pudră

– 200 g de lapte condensat rece

– 1 priză de sare

Blat:

– 3 linguri pudră de cacao

– 200 g de biscuiți

– 50 g de unt

– 100 g de zahăr

– 100 ml de lapte

Ingrediente glazură

– 50 ml de lapte

– 100 g de ciocolată

– 50 g de unt

Cum se prepară

Pregătiți crema: turnați laptele într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți laptele la foc moderat și adăugați 1 priză de sare. Amestecând încontinuu, turnați în cratița cu lapte grișul, cu un jet subțire. Ar trebui să obțineți o compoziție omogenă, scrie bucatarul.eu. Aduceți compoziția până la fierbere, apoi opriți focul.

Dați coaja de lămâie prin răzătoarea mică și scurgeți sucul acesteia. Adăugați în cratiță coaja rasă și sucul de lămâie. Amestecați foarte bine compoziția. Combinați într-un bol aparte untul cu zahărul pudră. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până obțineți o masă omogenă. Apoi adăugați treptat, câte 1 lingură de amestec de lapte cu griș. Omogenizați ingredientele, folosind mixerul. Apoi adăugați laptele condensat rece. Mixați bine crema. Acoperiți crema cu o folie alimentară și dați-o la frigider.

Pregătiți blatul: amestecați într-o cratiță laptele cu zahărul și pudra de cacao. Puneți cratița pe foc. Dizolvați pudra de cacao la flacăra mică, apoi adăugați untul. Amestecați ingredientele, până obțineți o masă omogenă. Fărâmițați biscuiții într-un bol aparte. Turnați amestecul omogen de lapte și cacao. Amestecați foarte bine ingredientele.

Asamblați tortul: luați un platou și puneți inelul detașabil. Ungeți inelul cu unt, apoi tapetați-l cu folie alimentară. Răspândiți într-un strat uniform biscuiții și formați un blat. Aplatizați-l ușor. Turnați și uniformizați deasupra blatului crema. Dați tortul la frigider pentru 30 de minute.

Pregătiți glazura: turnați laptele într-o cratiță mică și adăugați untul și ciocolata. Puneți cratița pe foc. Topiți ingredientele la foc mic, amestecându-le încontinuu, până veți obține o masă omogenă. Scoateți tortul din frigider și turnați deasupra acestuia glazura. Iar dați tortul la frigider pentru cel puțin 5 ore sau chiar peste noapte. Îndepărtați cu grijă inelul detașabil și folia alimentară. Desertul fascinant este gata. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel