Data publicării:

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Idee de cadou pentru sărbătoriți: Cel mai bun tort

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

De Sfinții Constantin și Elena, pregătește un cadou dulce pentru sărbătoriții din familia ta. Vei reuși să-i surprinzi.

Alegeri prezidentiale 2024

Tort cu căpșuni și kiwi

Ingrediente 

Blat:

8 ouă
8 linguri de zahăr
8 linguri de făină
un praf de sare
esenţa

Sirop:

200 ml apă
150 g zahăr
esenţa

Cremă căpşuni:

250 ml smântână
4 linguri de zahăr pudră
1/2 kg căpşuni coapte
un plic de gelatină

Cremă kiwi:

250 ml smântână
5-6 linguri de zahăr
500 g fructe bine coapte de kiwi
un plic de gelatină

Decor:

6-7 linguri de gem de căpşuni
jumătăţi de căpşuni
felii subţiri de kiwi
opţional frişcă

Vezi și: Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Mesaje și urări speciale pentru cei dragi

Cum se prepară tortul cu căpșuni și kiwi

Se prepară blatul mixând albuşurile cu un praf de sare apoi cu zahărul. Se adaugă şi esenţa, gălbenuşurile zdrobite şi apoi făina. Se coace blatul într-o formă cu inel detaşabil, cu diametrul de 27 cm, în care am pus hârtie de copt, cca.30 min., la foc potrivit. Se scoate blatul din formă, se lasa să se răcească apoi se taie pe orizontal, în 3 discuri egale ca grosime.

Se prepară siropul, dând în câteva clocote apa cu zahărul apoi la sfârşit se adaugă esenţa. Se lasa să se răcească. Se prepară crema de căpşuni mixând smântâna cu zahărul pudră, cu gelatina hidratată în apă rece şi topită la bain marin, potrivit delly.garbo.ro. Căpşunile curăţate şi spălate, scurse bine de apă, se dau la blender, apoi piureul obţinut se toarnă în smântâna îndulcită. La fel se procedează şi cu crema de kiwi.

Se montează tortul în forma în care a fost copt. Întâi se aşază primul disc din blat, uşor însiropat, apoi se toarnă crema de căpşuni. Se montează cel de-al 2-lea disc de blat şi el uşor însiropat, deasupra se toarnă crema de kiwi. Se acoperă cu ultimul disc, apoi se unge cu un strat de gem de căpşuni şi se decorează cu felii de kiwi şi jumătăţi de căpşuni. Se dă la rece cel puţin 3 ore, dar de preferat se lăsă de seară până a doua zi.

Se desface forma şi se trece tortul pe platou şi opţional se decorează cu frişcă.

Vezi și: Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Ce nu ai voie să faci în această zi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel