Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Alexandru, 30 august 2022. Mesaje de "La mulți ani"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Alexandru, 30 august 2022. Mesaje de "La mulți ani" / Foto: Pixabay, de Geralt
Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Alexandru, 30 august 2022. Mesaje de "La mulți ani" / Foto: Pixabay, de Geralt
Astăzi, 30 august, este sărbătorit Sfântul Alexandru.

Pe 30 august creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cunoscut în credința populară ca "protectorul omenirii". În calendarul creștin ortodox, sărbătoarea este trecută cu cruce neagră, asta însemnând că Biserica Ortodoxă Română prăznuiește sfinții, iar oamenii pot merge la muncă.

Printre numele sărbătorite de Sf. Alexandru, cele mai cunoscute sunt Alexandru și Alexandra, dar mai sunt și alte derivate precum: Alex, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandu, Sanda, Săndel, Ducu, Dutu, Saşa, Alessandra, Alessandro, Alexandria, Alexandrina, Alexandro, Alexandros, Alexandrina, Alexie, Alexina, Alexine și Alexis. Dacă ai prieteni sau rude cu acest nume, ar fi bine ca astăzi să le spui la mulți ani. Mai jos găsești câteva idei de mesaje pe care le poți trimite în această zi.

Mesaje de "La mulți ani" de Sfântul Alexandru

1. Azi e ziua ta, Alexandru, ziua numelui tău, un nume frumos şi simplu. Îţi dorim numai bine, iubire şi să ai parte de toată fericirea din lume!

2. Dumnezeu mi-a dat familia, Sfântul Alexandru al cărui nume îl porţi mi te-a dăruit, pentru a mă bucura de o astfel de prietenie. Mă bucur că ai apărut în viaţa mea, că am şi voi avea bucuria de a trăi şi simţi o prietenie adevărată! Să îţi fie viaţa binecuvântare şi bucurie întocmai ca numele sfânt pe care îl porţi!

3. Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur și gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toata fericirea din lume!

4. Cu ocazia zilei Sfântului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

5. Dragă Alexandru, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer „LA MULŢI ANI” să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!

6. De toți ai fost tu azi numit, în lăcaș Sfânt chiar pomenit! Mă alipesc gingaș și eu, dorindu-ți bine mereu. Numele ce-l porți de Sfânt, poarta-l cu mândrie multă! Să-ți dea putere și tărie, ani sănătoși și bucurie! Un înger păzitor .. îți doresc eu ție!

7. Dumnezeu mi-a dat familia, Sfântul Alexandru, al cărui nume îl porţi mi te-a dăruit, pentru a mă bucura de o astfel de o căsnicie. Mă bucur că ai apărut în viaţa mea, că am şi voi avea bucuria de a trăi şi simţi o iubire adevărată! Să îţi fie viaţa binecuvântare şi bucurie întocmai ca numele sfânt pe care îl porţi!

8. De ziua numelui tău, îţi doresc să-ţi fie bine, să ai noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani, Alexandra! Să ai parte de tot ce este mai bun. Meriți din plin.

9. Sfântul Alexandru să te aibă mereu în paza sa. Să fii sănătoasă, fericită și împlinită alături de cei dragi ție.

10. Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească! În această zi specială sper să ai parte doar de emoții pozitive, pline de fericire, alături de cei pe care îi iubești. La mulţi ani! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel