Sezonul estival pe litoral. Prefectul Silviu Coșa: Vremea e frumoasă, plajele sunt mai largi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Magazinele din mai multe localități ale județului Constanța se vor închide, începând de duminică, la ora 18.00, iar restricțiile de circulație vor intra în vigoare după ora 20.00. Prefectul se așteaptă la un număr mare de turiști în primele zile din luna mai.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat, vineri, la Digi 24, că a avut loc ședința Colegiului Prefectural în care s-a decis constituirea unui grup de lucru pentru turism, alcătuit din toate instituțiile cu reprezentare la nivel guvernamental, la nivelul administrațiilor locale care se ocupă de plaje și la nivelul asociațiilor patronale din domeniu. Dialogul va fi zilnic.

În ceea ce privește rata de incidență și problemele legate de pandemie, vineri va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Sperăm ca în felul acesta trendul de scădere a ratei de incidență care s-a înregistrat în ultima săptămână să se mențină astfel încât turiștii să poată beneficia de condiții cât mai lejere în perioada Sărbătorilor Pascale. (...) Ne-am bucura chiar să fie un număr cât mai mare de turiști pentru că vremea este frumoasă, plajele sunt mai largi, iar agenții economici dornici să pună la dispoziție servicii de calitate cât mai ridicată”, a declarat Silviu Coșa.

Prefectul a spus că se așteaptă la un număr mare de turiști în primele zile din luna mai, instituțiile fiind pregătite pentru garantarea siguranței cetățenilor, inclusiv a siguranței sanitare.

Întrebat dacă agenții economici de pe litoral își pot prelungi orarul de funcționare, în condițiile în care, de exemplu, rata de incidență este joi de peste 4 la mie, dar vineri scade, prefectul a răspuns că măsurile care trebuie respectate în funcție de rata de incidență sunt generale în toată țara, ele țin de siguranța sanitară a oamenilor și nu crede că ar fi în beneficiul cuiva să se facă excepții.

Forțele de ordine vor fi la datorie în stațiuni, la fel și celelalte instituții care au atribuții de control.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel