Serviciile și gazele de șist, lăudate la summit-ul UE de un important lider
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Băsescu Cameron.jpeg
Băsescu Cameron.jpeg

Activitatea serviciilor de informații și exploatarea hidraulică a gazelor de șist au fost lăudate de premierul britanic David Cameron, în timpul conferinţei de presă pe care a susţinut-o vineri, la Bruxelles, după summitul UE.

Acesta a lăudat activitatea serviciilor de informaţii, transmițând că „rolul lor este vital şi au reuşit să protejeze atât securitatea cetăţenilor din Marea Britanie, dar şi a europenilor în general, reuşind să impiedice numeroase acte teroriste”, scrie Adevărul.

Referitor la scandalul interceptărilor, David Cameron s-a declarat plăcut surprins de colegii săi, care au anunțat că nu vor o „rupere“ a relaţiilor cu SUA, ci o continuare a parteneriatelor pe care le au cu Washingtonul, bazate, desigur, pe încredere.

Susținere pentru gazele de șist

Liderul Guvernului de la Londa a adus în discuție și subiectul gazelor de şist exploatate prin fracturare hidraulică. David Cameron susţine această măsură alternativă la energia tradiţională şi vrea o simplificare a birocraţiei în acest sens la nivelul celorlalte state europene. Cameron a dat exemplul Statelor Unite, care au reuşit, spune el, să demonstreze că exploatarea gazelor de şist este eficientă şi reprezintă o soluţie foarte bună pentru reducerea facturilor la energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel