Serbia își face provizii de RĂZBOI. Guvernul a comandat TONE de sare, mazăre, fasole, făină și lapte praf
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Serbia își face provizii de RĂZBOI. Guvernul a comandat TONE de sare, mazăre, fasole, făină și lapte praf / Foto: Pixabay, de Efraimstochter
Serbia își face provizii de RĂZBOI. Guvernul a comandat TONE de sare, mazăre, fasole, făină și lapte praf / Foto: Pixabay, de Efraimstochter
Serbia anunță că își face provizii în caz de război, de frica unei invazie a Rusiei în Ucraina.

Autoritățile sârbe au comandat cantități mari de alimente în contextul crizei dintre Ucraina și Rusia, a declarat vineri președintele Aleksandar Vučić, a informat N1, citează CNN.

Vorbind vineri în timpul unei dezbateri în direct la postul proguvernamental TV Prva, Vučić a spus că autoritățile au comandat 30.000 de tone de sare și 1.000 de tone mazăre, 1.000 de tone de fasole, precum și 30.000 de tone de făină și lapte praf, a raportat N1.

„Într-un moment în care întreaga lume se așteaptă isteric să se întâmple ceva între Rusia și Ucraina, nu puteți pretinde că nu se întâmplă nimic”, a spus președintele Serbiei.

Vučić a mai adăugat că rezervele de combustibil nu au fost încă asigurate.

CIA ar avea informații că Rusia va ataca Ucraina în 16 februarie

SUA i-ar fi avertizat pe aliaţii din Europa că se tem de un atac rusesc programat pentru miercuri, 16 februarie. Serviciile de informaţii americane ar fi emis un avertisment urgent către aliaţii NATO cu privire la un atac iminent al Rusiei asupra Ucrainei, conform Mediafax. 

Potrivit informaţiilor, atât Serviciul Secret al SUA, CIA, cât şi armata SUA, au informat vineri guvernul federal şi alte state NATO că, pe baza unor noi informaţii, există temeri că atacul ar putea avea loc miercurea viitoare, pe 16 februarie.

Potrivit mai multor diplomaţi şi oficiali militari, Statele Unite au oferit multe detalii despre briefing-urile secrete, notează Der Spiegel. Au fost descrise în mod specific rutele pentru invazia rusă, precum şi unităţile ruse individuale şi sarcinile pe care urmează să şi le asume. 16 februarie a fost stabilită ca fiind data posibilă pentru începerea invaziei.

Cu toate acestea, nu se poate spune sigur că atacul va avea loc, auzindu-se de mult timp că mijlocul lunii februarie ar fi momentul ”oportun” pentru invazie. Mai mult decât atât, nu este exclus ca noua informaţie să fie răspândită de autorităţile din SUA, în mod deliberat, pentru a încurca planurile Rusiei, mai arată sursa citată. 

Vineri seară, Jack Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, a afirmat că ”O invazie poate începe oricând dacă Vladimir Putin decide asta. Vreau să fiu clar când spun că poate începe în timpul Olimpiadei, dincolo de speculațiile cum că ar putea fi declanșată doar după Jocurile Olimpice”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel