Serbia cere intervenția UE în problema gardului pe care Ungaria vrea să-l ridice la graniță
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Guvernul Serbiei a denunţat, joi, insistenţa Ungariei de a construi un gard la frontiera comună, cerând intervenţia urgentă a Uniunii Europene, pentru a opri construirea unui "nou Zid al Berlinului".

Ignorând apelurile internaţionale, Guvernul Viktor Orban a anunţat că va aplica planul de construire a unui gard la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, pentru a opri imigranţii clandestini.

Vezi aici detalii: Ungaria ridică un zid de 4 metri la graniţa cu Serbia pentru a împiedica intrarea imigranţilor

"Europa trebuie să decidă dacă posibilitatea de a construi ziduri ţine de domeniul trecutului sau de cel al viitorului", a declarat Ivica Dacici, ministrul de Externe al Serbiei, ţară care aspiră să devină membră a Uniunii Europene.

"Eu credeam că Zidul Berlinului a căzut, dar văd că se construiesc alte ziduri", a continuat şeful diplomaţiei de la Belgrad.

"Suntem în mod absolut şi vehement împotriva deciziei Ungariei de a construi acel gard. Această problemă nu este doar a Serbiei şi Ungariei. Este o problemă care trebuie rezolvată de Uniunea Europeană", a insistat Ivica Dacici, după o întrevedere cu ministrul elen de Externe, Nikos Kotzias.

Citește și: Marele gard unguresc. Viktor Orban: Va proteja spațiul Schengen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel