Șerban Nicolae demontează declarațiile lui Orban: Dezinformează grav! A doua minciună. Asta se face că nu înțelege
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Șerban Nicolae a comentat ultimele declarații ale lui Ludovic Orban, referitoare le prelungirea stării de alertă.

"Domnul Orban dezinformează grav. Mai întâi, povestea cu "nu există temei legal pentru a cere încuviinţarea Parlamentului". Nu există temei legal nici pentru încuviințarea prelungirii stării de urgenţă și cu toate astea, domnul Iohannis a trimis decretul la Parlament şi starea de urgenţă, iniţială de 30 de zile, a fost prelungită cu încă 30 de zile, chiar dacă textul nu spune expressis verbis că trebuie cerută încuviințarea Parlamentului pentru prelungire.

"A doua minciună"

A doua minciună... Spune: "Am informat Parlamentul în baza principiului bunei cooperări între instituţiile statului". Este prima oară când informează în legătură cu o Hotărâre de Guvern. În al treilea rând, de hotărârea de Guvern, noi, ca parlamentari, am luat cunoştinţă odată cu dumneavoastră - cetăţean fără funcţie publică - odată cu tot restul lumii. Parlamentul nu a fost informat în mod distinct de domnul Orban pentru că hotărârea de Guvern s-a publicat în MO, devine publică şi este cunoscută de toată lumea. Nu are niciun fel de relevanţă", a spus Șerban Nicolae, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3, după interviul acordat de Ludovic Orban la Realitatea Plus.

"Asta se face Orban că nu înţelege"

"Se creează impresia că domnul Orban ar fi trimis informaţii suplimentare la Parlament. Poate că multă lume în ţara asta are impresia că eu, fiind parlamentar, am acces la informații suplimentare, că ceea ce specialiştii, de care vorbea domnul Orban că au furnizat informaţii care au determinat prelungirea stării de alertă, ar fi şi în poziţia noastră. Nici vorbă de aşa ceva! Informaţiile astea nu sunt secrete, privesc viaţa şi sănătatea românilor.

Ideea că există un Grup de Comunicare Strategică... Specialiştii fac nişte propuneri şi observaţii pe baza unor informaţii pe care nu le vede nimeni. Ocultarea întregului proces de decizie este lucrul cel mai grav şi asta se face Orban că nu înţelege. Este un lucru foarte grav ce face pentru că o face din perspectivă politică, electorală, din perspectiva alegerilor.

Nu am cerut eu pentru mine, ca parlamentar, să îi aprob eu prelungirea stării de alertă pentru parlamentari, ci pentru întreaga societate, să fie public de ce este nevoie de prelungirea stării de alertă, ce măsuri sunt prevăzute", a mai spus Șerban Nicolae.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel