Șerban Ionescu, diagnostic crunt. Vezi ce boală are
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Actorul Șerban Ionescu s-a întors în țară cu un diagnostic crunt. Medicii germani i-au spus că suferă de scleroză amiotrofică.

După ce anul trecut a fost diagnosticat greşit cu borelioză şi a urmat luni de zile tratament pentru această boală, actorul Şerban Ionescu a aflat, în final care este boala de care suferă, scrie realitatea.net.

După luni de analize în Germania medicii au concluzionat că Şerban Ionescu suferă de scleroza amiotrofică, cea mai devastatoare dintre bolile neurodegenerative, o boală incurabilă.

Avocatul Cătălin Dancu, reprezintantul lui Şerban Ionescu în procesul de divorţ cu Magda Catone, a declarat pentru Libertatea că urmează ca actorul să fie internat săptămâna viitoare pentru a continua tratamentul medical şi fizioterapeutic prescris de medicii germani.

În primăvara acestui an, starea de sănătate a lui Șerban Ionescu a intrat în atenţia presei, odată ce actorul a vorbit pentru prima dată despre sufe­rinţa sa. El a declarat că este bolnav de mai bine de un an, de când a fost mușcat de o căpușă ce i-ar fi transmis bacteria Borrelia Burgdorferi, cauza­toare de borelioză (boala Lyme).

Du­pă ce a fost consultat de mai mulţi me­dici din Capitală, care l-au diagnosti­cat cu Lyme, artistul a fost transferat la Spitalul Militar de Urgenţă „Prof.Dr.Agrippa Ionescu” (Spitalul S.R.I.) din Balotești, pentru investigaţii amă­nunţite. Însă nici acolo medicii nu au putut confirma dacă Șerban Iones­cu suferă de borelioză sau de o altă boală. Ei au recunoscut că pot doar estima un diagnostic, pentru că nu au la dispoziţie mijloacele tehnice necesare.

De Ce News a scris la sfârșitul lunii mai că Șerban Ionescu ar putea avea altă boală, nu Lyme.

Academicianul Contantin Popa ne-a declarat atunci că investigațiile neurologice pot face ușor diferența.

”În unele cazuri de borelioză apar meningite sau encefalite, ori alte tulburări neurologice, ne-a spus acad. Popa. Boala Lyme răspunde la terapia cu antibiotice, imediat după contaminare. Tulburările apărute tardiv sunt, însă, dificil de vindecat și periculoase. Scleroza laterală amiotrofică este o boală degenerativă, fără legătură cu borelioza. În scleroza amiotrofică se produc tulburări de înghițire și de vorbire, apoi tulburări de mers, iar în final se ajunge la deces, într-un interval de luni sau cel mult ani, medicamentele reușind doar să întârzie evoluția, nu să vindece. Tratamentul se face după ce s-a pus corect diagnosticul, fiind diferit în cele două situații”. a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel