Data publicării:

Şerban Brădişteanu a fost ACHITAT în dosarul de abuz în serviciu și luare de mită

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Magistrații Tribunalul București au decis achitarea  medicului  Șerban Brădișteanu în dosarul pentru abuz în serviciu și luare de mită, în legătură cu achiziționarea de aparatură medicală pentru penitenciare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.

Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat, marţi, de Tribunalul Bucureşti, atât pentru abuz în serviciu, cât şi pentru primirea de foloase necuvenite, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită 4 milioane de euro în contextul unei licitaţii pentru echiparea spitalelor-penitenciar.

 Pe 28 noiembrie 2013, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Brădişteanu la 10 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor abuz în serviciu şi luare de mită, dar şi menţinerea sechestrului pe bunurile deţinute de medic.

 Iniţial, Brădişteanu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, pe 3 decembrie 2009, însă dosarul s-a reîntors spre rejudecare la aceeaşi instanţă, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

 Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la 22 martie 2007, fiind acuzat că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitaţii.

 Potrivit DNA, în perioada 2001 - 2002, Şerban Brădişteanu, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare la o licitaţie pentru achiziţia de aparatură medicală, organizată de Ministerul Justiţiei, a atribuit, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar şi a Spitalului 'Prof. dr. Constantin Angelescu'.

 Anchetatorii susţin că Şerban Brădişteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elveţia şi BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discreţionară a contractelor de furnizare de produse, producând un prejudiciu de 9.169.606 euro Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

 În schimb, medicul ar fi primit în conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari americani şi 3.594.333 euro.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel