Senzorul care detectează carnea stricată
carne-de-cal
O echipă de ingineri americani, de la MIT, a inventat un senzor care detectează dacă o bucată de carne este sau nu stricată.
Dispozitivul detectează substanţele chimice care apar când produsele se alterează. Până acum, senzorul a fost testat pe carne de porc, vită, pui, somon şi cod şi s-a dovedit a fi foarte precis, scrie agriland.ie.
Inginerii spun că invenţia lor este mică, ieftină, uşor de produs şi consumă foarte puţină energie. Ca urmare, astfel de senzori ar putea fi puşi chiar în ambalajele produselor din carne, pentru a oferi informaţii mai precise decât data de expirare scrisă pe etichetă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD