Senatorul PDL, Viorel Badea, s-a întâlnit cu elevii români din Italia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
senatorul_pdl_viorel_badea
senatorul_pdl_viorel_badea

În perioadă 3-5 iunie a.c., Viorel Badea, senator PDL - Dispora, a participat, alături de Consulul General al României Radu Dobre, la Trieste, capitala regiunii Friuli-Venezia Giulia din Italia, la evenimentele prilejuite de serbările de sfârşit de an şcolar ale copiilor români din regiunile Friuli-Venezia Giulia şi Veneton.

În cadrul întâlnirilor, Viorel Badea a avut întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţilor de români, reprezentanţi ai autorităţilor locale, directori de şcoli în care se desfăşoară cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie romană, copii şi părinţi.

Tema abordată în cadrul întâlnirilor a fost necesitatea ca România să susţină proiecte educaţionale orientate către copiii români din Italia. „Identitatea culturală şi spiritualitatea sunt cele mai importante coordonate în promovarea României”, a declarat Viorel Badea. În cadrul vizitei din Italia, senatorul PDL Viorel Badea a avut deplasări în regiunile Padova, Camposampiero şi Udine, având întâlniri şi cu preoţii români din parohiile acestor regiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel