Senatorul Cosmin Poteraș (USR) a găsit o soluție pentru descurajarea șoferilor agresivi care dau flash-uri și claxonează
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Într-un interviu exclusiv pentru DC News, senatorul USR Cosmin Poteraș a vorbit despre cum pot fi descurajați șoferii care fac presiuni în trafic.

Cosmin Poteraș, senator USR, a vorbit despre șoferii care sunt agresivi în trafic, care dau flash-uri și claxonează sistematic:

„În inițiativa pe care am propus-o am introdus noțiunea de - cursuri de conducere defensivă -. Practic, sunt acele cursuri care ne ajută să conștientizăm riscurile din trafic, să ne modelăm comportamentul astfel încât să fim în siguranță și noi, dar și ceilalți participanți la trafic și, în situații limită, să deprindem aptitudini care să ne ajute să controlăm autovehiculul, să evităm evenimente rutiere neplăcute.“, a spus senatorul USR.

„N-ar trebui să ne ajute legea? Eu nu mă simt protejat. Dacă merg cu viteza maxim legală și vine unul din spate, cu flash-uri, claxoane și mă forțează să mă dau de o parte, nu simt că m-ar apăra legea. Nu cunosc pe cineva care a dat flash-uri, a claxonat și să fi fost amendat. Nu am auzit.“, a punctat jurnalistul Val Vâlcu.

„Cred că toți am experimentat acest lucru și toți am simțit presiunea celui din spate, care mai are puțin și se urcă pe bancheta noastră. Da, putem veni cu măsuri punitive și amenzi care sunt necesare pentru că descurajează, dar eu cred și în partea de educare și conștientizare. Acești oameni, dacă trec printr-un curs, conștientizează în ce pericol îl pun pe cel din față, dar și pe ei înșiși. O reacție nepotrivită a celui din față poate duce la un accident care îl implică și pe el. Poate că ar mai tempera puțin din comportamentul acesta“, a conchis Cosmin Poteraș, senator USR.

 

Ai putea rămâne fără permis pentru neplata amenzii. Poteraş (USR): Să ne asigurăm că sancțiunile sunt aplicate până la capăt

Senatorul USR Cosmin Poteraş a vorbit, la interviurile DC News, despre varianta suspendării permisului de conducere pentru neplata amenzii în interval de șase luni.

Senatorul USR Cosmin Poteraş a depus o inițiativă legislativă pentru modificarea și completarea Codului Rutier (Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice) prin introducerea de cursuri de conducere defensivă și de prim-ajutor atât pentru obținerea permisului de conducere, cât și pentru cei care au permisul suspendat.

Invitat la DC News TV, senatorul USR Cosmin Poteraș a dezvăluit că a introdus la această inițiativă și „posibilitatea suspendării permisului pentru neplata amenzii în interval de șase luni de la contravenție sau de la comunicarea contravenției, în funcție de situație.“

„Practic, ce propun eu este să încercăm să educăm omul, să-i explicăm, să conștientizeze despre ce e vorba, după care, dacă nu a funcționat, să venim și cu anumite măsuri prin care să ne asigurăm că sancțiunile sunt aplicate până la capăt pentru că altfel nu-și produc efectul.“, a declarat apoi Cosmin Poteraș (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel