Senatorii USR PLUS din Comisia Juridică, vot pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Bodog
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 19 apr, 14:02
Florian Bodog
Senatorii USR PLUS Simona Spătaru și Cosmin Poteraș, vicepreședinta, respectiv membru al Comisiei Juridice din Senat, anunță că au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, conform cererii depuse de DNA.

„Se pare că cei care s-au abținut nu înțeleg că rolul nostru aici este unul strict procedural, noi nu ne pronunțăm pe vinovăția sau nevinovăția unui cetățean român, acest lucru fiind strict apanajul justiției”, spune Simona Spătatru.

La rândul său, Cosmin Poteraș spune: „Noi nu suntem instanță de judecată și nu ne pronunțăm asupra vinovăției dacă domnului senator, în cazul în care votăm pentru ridicarea imunității. Dacă domnul fost ministru se consideră nevinovat, e normal să nu-i prejudiciem dreptul de a dovedi asta în instanță. Rămânând așa, întotdeauna asupra domnului Bodog va plana suspiciunea comiterii unei fapte nedemne. Urmează să vedem dacă ceilalți senatori vor înțelege prejudiciul moral pe care sunt pe cale să i-l aducă domnului senator și, la plen, să voteze pentru ridicarea imunității”.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro