Senat: Vacanţă parlamentară, Guvern, emitere Ordonanţe de Urgenţă
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Luni a fost dat un raport favorabil, de la Senat, pentru proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

Comisia juridică a Senatului a adoptat, luni, un raport favorabil pentru proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare. Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a precizat că proiectul a fost structurat pe zece domenii de abilitare: finanţe publice şi economie; dezvoltare regională, administraţie publică şi fonduri europene; mediu; sănătate; agricultură şi dezvoltare rurală; muncă şi servicii sociale; cultură şi identitate naţională; comunicaţii şi societate informaţională; transporturi; prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

'Ordonanţele emise de Guvern vor fi supuse spre aprobare Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la începutul primei sesiuni ordinare a anului 2018, nerespectarea termenului atrăgând încetarea efectelor ordonanţei', a declarat el.

Guvernul a aprobat pe 23 noiembrie proiectul de lege privind abilitarea sa de a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legii organice, pe perioada viitoarei vacanţei parlamentare. Potrivit unui comunicat al Executivului, proiectul de lege propune abilitarea Guvernului să emită ordonanţe în perioada cuprinsă între încheierea celei de a doua sesiuni ordinare a anului 2017 şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2018.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel