Semnul care trebuie să vă trimită URGENT la medic. Prof. Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu: Reţineţi acest mesaj
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Prof. Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu a explicat, la DC News, care este semnul care ar trebui să trimită femeile de urgenţă la doctor atunci când vine vorba despre cancerul de col uterin. 

"În stadii incipiente putem vindeca această boală. Este un mesaj cu care oamenii trebuie să plece de la această emisiune. În primul rând trebuie să se prezinte în mod regulat pentru recoltarea examenului Babeş Papanicolau. Aceasta este soluţia, aceasta este cheia. Avem graficele ţărilor care au început în anii ’50-’60 aceste lucruri şi vedem cum scade incidenţa, scade mortalitatea.

Cancerul de col uterin nu este unul care să apară exploziv. Pot exista situaţii rare, dar istoria naturală a acestui cancer, faptul că el trece prin diverse etape precanceroase face ca noi să îl putem trata din vreme, să îndepărtăm prin operaţii minimale zonele acestea cu afectare precanceroasă sau incipient canceroasă, iar acest lucru vindecă boala.

Semnele care ar fi sunt sângerările la contact sexual sau între cicluri; altfel sigur că este imposibil de diagnosticat această boală. Sângerările acestea nu apar neapărat în stadii incipiente, deci astea sunt semne care ne duc deja la medic", a atras atenţia Prof. Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel