Semnele de pe unghii care pot indica un cancer. Dacă vezi aceste pete, mergi la medic
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Unele semne de pe unghii pot fi indicatori ai cancerului. D ermatologul Adina Alexandru spune care sunt acestea și de ce este important să ne verificăm aspectul unghiilor foarte des.  

"Tumora aceea care seamănă cu o aluniţă poate să apară şi sub unghii. Acolo are o culoare maronie, dar neomogenă, este o bandă destul de groasă şi care se poate extinde şi către marginea cutanată a unghiei.", a explicat dermatologul Adina Alexandru, la Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Petele albe de pe unghii pot apărea și din cauza unor carențe de vitamine și minerale, dar și din cauza manichiurei, precizează medicul dermatolog. 

"Da, şi deficitul de calciu este o cauză a apariţiei acestor striaţii albe la nivelul unghiilor, dar sunt incriminate şi deficitul de zinc sau de seleniu. De asemenea, traumatismului unghiei în timpul unor proceduri cum ar fi manichiura este cea mai frecventă cauză de apariţie a acestor pete albe.", a mai precizat medicul.

În situaţii mai rare, aceste pete albe pot semnala un limfom sau anumite infecţii.

Cele mai periculoase proceduri sunt "manichiura permanentă şi semipermanentă, pentru că pot provoca dermatite de contact la produsele conţinute şi, atunci, unghia se descuamează, iar pielea se irită. O igienă corectă a unghiei nu poate fi făcută dacă ai o manichiură care ţine o lună de zile şi pot apărea infecţii cu bacterii sau cu ciuperci.", a atenţionat dr. Adina Alexandru.

În plus, stresul poate lăsa şi el semne la nivelul unghiilor.

"Stresul, care poate determina căderea părului, se poate reflecta şi la nivelul unghiilor. Ele pot suferi prin apariţia unor şănţuleţe, depresiuni care marchează episodul de stres.", a declarat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel