Semnalul dat de Ciolacu: România nu are nevoie de un guvern minoritar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, că "România nu are nevoie de un guvern minoritar", dar dacă partidul său decide să susțină un astfel de guvern, "acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp". 

"În cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp - cel mult până la 1 februarie.", a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă.

Președintele PSD a spus că, din punctul său de vedere, "România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar."

În schimb, a adăugat Ciolacu, "România are nevoie de un guvern stabil", ținând cont de "răscrucea de drumuri la care este acum".

Întrebat dacă ar putea PSD să intre la guvernare, Ciolacu a răspuns că "nu s-a discutat acest lucru până acum".

Cîțu, votat președinte al Senatului de PSD?

Marcel Ciolacu a fost întrebat, sâmbătă, dacă PSD l-ar vota pe Florin Cîțu în funcția de președinte al Senatului. 

"Nu există o alianță între PSD și PNL ca PSD să voteze pe cineva la Senat sau PNL să voteze pe cineva la Cameră", a spus Marcel Ciolacu.

"Mai mult, eu nu pot să am o înțelegere cu PNL sau să negociez ceva cu PNL, deoarece ei au o decizie că nu negociază cu PSD. Este un cerc vicios, marea problemă este ce fac românii", a conchis Marcel Ciolacu.

Amintim că în presă s-a vehiculat că Florin Cîțu, președintele PNL, și-ar dori postul de președinte al Senatului. (Știrea, AICI.)

VEZI ȘI: Dumitru Coarnă vrea PSD în Guvernul Ciucă: PNL să ne dea numărul de ministere la paritatea numărului de parlamentari

Deputatul Dumitru Coarnă (PSD) a declarat că partidul pe care îl reprezintă ar trebui să primească funcții în cabinetul condus de Nicolae Ciucă în cazul în care s-ar decide votarea acestuia.

Prezent la o emisiune la Realitatea Plus, Dumitru Coarnă a precizat că există un sondaj intern în PSD iar el a votat pentru intrarea la guvernare. Coarnă consideră totodată că discuțiile cu premierul desemnat Nicolae Ciucă trebuie să se poarte la sediul central al partidului. El a făcut o analogie în care a amintit că dacă e invitat la Realitatea TV nu merge la un alt post de televiziune și intră de acolo în direct.

"Sunt două soluții (n.a - adresându-se lui Emanuel Ungureanu, deputat USR, invitat și el în emisiune): Să intrați la guvernare fie dumneavoastră, fie noi. A treia ar fi alegerile anticipate. Restul sunt discuții", a completat Coarnă.

"Discutăm toată iarna și rămânem în același punct. Cei de la PNL dacă respectă regula democratică să ne dea nouă numărul de ministere la paritatea numărului de parlamentari. Și cu asta se încheie discuția. Dacă nu ne întoarcem la popor. E simplu", a mai precizat Dumitru Coarnă. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel