Seminar despre oportunitățile de finanțare pentru IMM-uri, organizat de Organizația Femeilor Liberale din Bihor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Seminar despre oportunitățile de finanțare pentru IMM-uri, organizat de Organizația Femeilor Liberale din Bihor 1
Seminar despre oportunitățile de finanțare pentru IMM-uri, organizat de Organizația Femeilor Liberale din Bihor 1
Organizația Femeilor Liberale din Bihor a organizat, în data de 26 iulie, un seminar care a avut ca temă centrală oportunitățile de finanțare oferite de statul român mediului de afaceri.

Guvernul României a lansat, sub conducere liberală, o serie de măsuri și programe destinate, pe de o parte susținerii mediului de afaceri să facă față provocărilor crizei economice, iar pe de altă parte, finanțării întreprinderilor mici și mijlocii pentru a se dezvolta, de la programe de dezvoltare economică, educare antreprenorială, turism și până la cele de internaționalizare a afacerilor.

Seminarul cu tema: ”INFORMEAZĂ-TE! Oportunități de finanțare pentru IMM.”, s-a bucurat de participarea secretarilor de stat din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Tudorița Lungu și Sergiu Florin Dobrescu, a vicepreședintelui Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și a deputatului de Bihor, Ioan Cupșa. 

 

2. Seminar de... (seminar-despre-oportunitatile-de-finantare-pentru-imm-uri--organizat-de-organizatia-femeilor-liberale-din-bihor-2_33305500.jpg)

Cei doi demnitari au făcut o trecere în revistă a obiectivelor turistice din județul Bihor și poziționarea acestora în piața turistică din România, a noutăților din domeniu, a schemelor de minimis dedicate turismului și posibilitățile de accesare a acestora, prezentând, totodată, importanța înființării OMD-urilor. 

O atenție aparte a fost acordată, pe parcursul seminarului, programelor derulate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului prin care se acordă microgranturi IMM-urilor. Au fost amintite programele Horeca II, Start-Up Nation, fondurile pentru românii plecați în străinătate și care sunt stimulați să își deschidă afaceri în România, precum și programele: Femeia Antreprenor, Industrializare, Servicii și Comerț.

 

 

167 de reprezentanți ai mediului de afaceri bihorean au participat la seminar

 

În context,  Mircea Miheștean, directorul Agenției pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Cluj,  organism care se află în portofoliul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, a realizat o prezentare pe larg a tuturor programelor derulate de minister cu adresabilitate către mediul de afaceri, cu precădere IMM-urilor, răspunzând, totodată și întrebărilor antreprenorilor și întreprinzătorilor prezenți. 

Seminarul s-a bucurat de participarea a peste 167 de reprezentanți ai mediului de afaceri bihorean, având în vedere că perioada pandemiei SARS-CoV-2, urmată de războiul din Ucraina au aruncat România și, implicit, mediul de afaceri românesc, într-una dintre cele mai crunte crize economice, în care soluțiile și măsurile guvernamentale de susținere a afacerilor sunt adevărate ”guri de oxigen” pentru antreprenori și întreprinzători.

 

3. Seminar de... (seminar-despre-oportunitatile-de-finantare-pentru-imm-uri--organizat-de-organizatia-femeilor-liberale-din-bihor_06170500.jpg)

”Mă bucur că Organizația Femeilor Liberale Bihor s-a implicat, din nou, în viața comunității bihorene și a oferit, cu această ocazie, mediului de afaceri din județul nostru și în special a micilor întreprinzători și IMM-urilor, o șansă de a afla ultimele informații în ceea ce privește posibilitățile de finanțare oferite de guvernul Ciucă. Vom repeta aceste întâlniri ale factorilor de decizie din administrația publică  prin care antreprenorii bihoreni vor avea șanse egale cu restul țării de a accesa fonduri pe care statul român le pune la dispoziția lor pentru a-și proteja și dezvolta afacerile”, a declarat Lidia Popa, președintele Organizației Femeilor Liberale Bihor, sub coordonarea căreia s-a desfășurat Seminarul cu tema: ”INFORMEAZĂ-TE! Oportunități de finanțare pentru IMM-uri”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel