Selecția Națională Eurovision. Mihai Trăistariu, despre cele 12 piese: Unele nu sunt pentru acest tip de competiție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Mihai Trăistariu
Sursă foto: Facebook Mihai Trăistariu
Mihai Trăistariu a vorbit, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, despre cele 12 melodii care au ajuns în finala  Selecției Naționale Eurovision România.

Eurovision România este din ce în ce mai aproape de a-și alege artistul care va reprezenta țara în etapa din Marea Britanie, acolo unde va fi organizat concursul anul acesta. 12 cântăreți se luptă din greu pentru acest titlu și au pus în joc cele mai actuale melodii, prin care speră că vor ajunge la inimile juriului, dar și ale publicului de acasă. Spectacola a discutat cu Mihai Trăistariu pentru a vedea ce părere are despre artiștii finaliști ai Selecției Naționale Eurovision România și dacă avem șanse de a ajunge în finala competiției, anul acesta. 

„Am ascultat piesele de la Eurovision. surprinzător, îmi plac toate și toți artiștii care cântă sunt moderni, tineri și foarte interesanți. Însă, trei sferturi dintre piese nu sunt construite pentru Eurovision. Se vede că le aveau cumva în sertar și le-au scos la această preselecție, poate din dorința de a le lansa, în felul acesta. Ele sunt mai mult comerciale, de radio, de ascultat, de Youtube, să facă vizualizări. Pentru Eurovison, ele trebuie susținute live și acolo e mai complicat, pentru că trebuie să dai o interpretare piesei, unde vine și vocea, și show-ul la pachet. Deci, unele dintre piese nu sunt, după părerea mea, pentru acest tip de competiție. Ele sunt bune, dar pentru acest concurs nu sunt neapărat ok.”, a declarat Mihai Trăistariu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Artiștii care i-au atras atenția lui Mihai Trăistariu

Mihai Trăistariu a făcut un top top cu artiștii care i-au atras atenția și care merită, în opinia sa, să ajungă printre finaliștii Eurovision România. 

„Dacă ar fi să fac un top personal, mi-au atras atenția Andrada Popa, Theodor Andrei și Aledaida. Mi-au plăcut piesele lor și mi s-au părut interesanți, dar aici depinde de gustul fiecăruia. După gustul meu, una dintre cele trei piese ar trebui să ne reprezinte.”, a mai spus artistul.

„Eurovisionul s-a modernizat, iar acesta este un lucru bun”

De asemenea, Mihai Trăistariu a observat și câteva îmbunătățiri pe care Eurovisionul le-a făcut anul acesta și care sunt, după părerea sa, extrem de bune și de așteptate. 

„Nu-mi dau seama ce a vrut TVR-ul din această preselecție, dar se deduce clar că nu au mai adus un juriu de compozitori. Probabil au vrut să aducă un aer mai tineresc, mai modern, și atunci au pus producătorii de la UNTOLD, Neversea, am văzut că sunt niște jurați interesanți, care nu au mai jurizat. Pur și simplu au luat oameni care fac parte din showbiz, dar pe muzică comercială, foarte tânără, ceea ce nu este rău, pentru că și Eurovisionul s-a modernizat, iar acesta este un lucru bun. Deci aici îi pun TVR-ului un punct în plus, față de alți ani, pentru că trebuia modernizat și acest concurs. Întotdeauna ne trezeam în finală și cu piese vechi, și noi, ale vechi nu mai merg. Trebuie să vii cu ceva modern, nou. Cu sound actual.”, a mai afirmat Mihai Trăistariu. 

Citește continuarea pe SPECTACOLA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel