Sejur în Deltă în minivacanța de Rusalii. Unele pensiuni și hoteluri se apropie de un grad de ocupare de 100%
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: AMDTDD
Sursă foto: AMDTDD
Asociația Delta Dunării informează că unitățile de cazare din Deltă sunt ocupate într-o proporție foarte mare pentru minivacanța de Rusalii.

Din ce în ce mai mulți români intenționează să petreacă minivacanța de Rusalii în Delta Dunării, lucru dovedit de numărul mare de rezervări făcute pentru această perioadă la pensiunile și hotelurile din Rezervația Biosferei. Constatăm că, după un debut timid, rezervările pe anul 2022 au crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce nu poate decât să ne bucure că vom reuși să ne revenim la nivelul lui 2019, așa cum reiese din datele obținute de la membrii și partenerii Asociației Delta Dunării din Sulina, Crișan, Sf. Gheorghe, Murighiol, Chilia Veche, Gura Portiței, Sarichioi, Jurilovca, Lunca. Toate unitățile de cazare din Deltă vor fi deschise în minivacanța de Rusalii, dintre care, conform estimărilor, unele vor atinge un grad de ocupare în minivacanță de 100%.

“Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă pe măsură ce ne apropiem de această perioadă, cei mai mulți turiști alegând pachetele de trei nopți de cazare. Preferința clară este pentru relaxare în Delta Dunării, pescuit, mai ales că se ridică prohibiția, vizitare lentă a destinației pe trasee de caiac-canoe, cicloturism și mai ales plajele sălbatice de la Sulina, Sf, Gheorghe și Gura Portiței, care oferă împlinirea unui vis de vacanță, inedit, evitând aglomerația din alte destinații, în special pentru familiile cu copii. Este important pentru cei care aleg să vină în Deltă, să se informeze cu privire la această bijuterie a naturii - Rezervația Biosferei Delta Dunării, reguli de vizitare, tarife de acces.

Minivacanța de Rusalii reprezintă o continuare firească a sezonului turistic în Deltă, întrucât mulți români obișnuiesc să-și ia concediu abia după ce copiii intră în vacanța școlară. Iar pe baza estimărilor pe care le avem pentru Rusalii, putem spune că Delta va fi și anul acesta destinația ideală preferată de români. De altfel, este o situație care s-a accentuat în timpul pandemiei și care se permanentizează”, afirmă Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării.

Mulți dintre cei care au făcut deja rezervare pentru minivacanța de Rusalii au fost stimulați de ofertele speciale, un pachet de trei nopți/persoană fiind între 900 lei, cu mic dejun inclus și 1700 lei, pensiune completă, transfer naval, excursii, iar persoanele care optează pentru cină festivă, spa, muzică live la un hotel de 5 stele, trebuie să achite 395 euo pentru un sejur de 3 nopți.

Localitatea din Deltă care începe să înflorească: Oamenii au înțeles că suntem o echipă. Totul este în memoria lui Ivan Patzaichin

Turismul în Delta Dunării se dezvoltă pe zi ce trece ca urmare a determinării de care dau dovadă autoritățile publice locale. Un bun exemplu în acest sens este Silviu Rahău, primarul comunei Crișan, care a oferit un interviu exclusiv pentru DC News.

„În localitatea Mila 23 avem un parc destinat dezvoltării tradițiilor locale, cu zonă de prezentat produse locale, cu zonă de evenimente, loc de joacă pentru copii, zonă de promovare a turismului gastronomic. Totul este făcut pentru a dezvolta comunitatea.

De asemenea, legat de promenada localității Mila 23, sperăm ca cei de la Apele Române să ne predea digul pentru a face o faleză frumoasă cu titlul Ivan Patzaichin. În plus, podul care traversează canalul din localitate va fi unul al personalităților sportive, iar tot ce se va întâmpla la Mila 23 va fi în memoria lui Ivan Patzaichin. Sperăm să facem tot ce trebuie ca să aducem localitatea la nivelul pe care îl merită. Infrastructura nu ne permite accesul spre localitate decât pe apă, iar noi vom face tot ce trebuie pentru a moderniza infrastructura de pe uscat a localității.

Fundația Ivan Patzaichin are un proiect pe care Primăria Crișan l-a avizat și care este în avizare pe fonduri europene pentru a fi realizată Casa Memorială Ivan Patzaichin. Este important că cineva se ocupă, își face treaba, iar din partea noastră are toată susținerea (citește mai multe AICI)“, a spus Silviu Rahău.

Alte proiecte în comuna Crișan

„În ceea ce privește evenimentele din comună, pe 18 iunie avem Bibaniada Femeilor. Grupul Rusalka se ocupă de promovarea turismului în Delta Dunării și va face un eveniment în care femeile vor pescui. De asemenea, în al doilea weekend din septembrie avem Festivalul Borșului de Pește și începând de anul viitor vom face, în localitatea Caraorman, sărbătoarea Stejarului Îngenuncheat.

La Caraorman avem acest monument, Stejarul Îngenuncheat, secular, unde a fost construit un monument, iar toată istoria de acolo cu siguranță că va face orice turist să se regăsească în energia locului. Dacă mergeți acolo, veți simți pulsul respectiv (...)“, a conchis, pentru DC News, Silviu Rahău, primarul comunei Crișan (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel