Șeful Wagner anunță că forțele sale controlează peste 80% din Bahmut
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Evgheni Prigojin, șeful Wagner, a anunțat că grupul său de mercenari controlează aproximativ 80% din orașul ucrainean Bahmut.

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat marţi că forţele sale controlează peste 80% din oraşul ucrainean Bahmut, epicentrul campaniei militare ruse din estul Ucrainei, după ce trupele regulate ruse au întărit flancurile încercuirii parţiale, transmite EFE, citat de Agerpres.

"Suntem total concentraţi pe Bahmut, continuăm să îndeplinim misiuni de luptă. Cea mai mare parte, peste 80%, se află sub controlul nostru, inclusiv toate centrele administrative, fabrici, administraţia oraşului", a precizat el, într-un material video postat pe contul său de Telegram.

Prigojin a arătat că forţele ucrainene "încă deţin o parte din zonele rezidenţiale ale oraşului, unde există clădiri care au fost transformate în zone fortificate, iar sub aceste clădiri există tuneluri".

"Doar această parte din Bahmut mai rămâne să fie cucerită", a spus el, arătând spre o zonă marcată pe hartă.

Şeful Wagner a indicat că acest lucru a fost posibil datorită faptului că "Ministerul Apărării, incluzând Forţele Aeropurtate ruse", a preluat protecţia flancurilor drept şi stâng ale zonelor ocupate de mercenarii ruşi.

"Din câte ştiu, ei au tot ce le trebuie pentru a organiza apărarea şi a desfăşura acţiuni ofensive dacă este necesar", a declarat Prigojin.

Potrivit acestuia, localităţile ucrainene adiacente, care până acum "au fost ţinta atacurilor grupului Wagner, rămân în responsabilitatea Forţelor Aeropurtate şi a altor unităţi de apărare".

Luni, liderul interimar numit de Moscova în regiunea ucraineană Doneţk, Denis Puşilin, a afirmat că trupele ruse controlează "peste 75%" din Bahmut, dar a recunoscut că lupte violente au loc în vestul oraşului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel