Şeful Ryanair: Epoca zborurilor de 10 euro s-a terminat
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 11 aug 2022, 16:37
WhatsApp
Fotografie de la Rachel Claire, pexels
Michael O'Leary, CEO-ul Ryanair, a anunţat că era biletelor de avion în valoare de 10 euro s-a terminat. 

De altfel, acesta a transmis BBC că valoarea medie a biletelor va creşte de la 40 euro, cât a fost în 2021, la aproximativ 50 euro în următorii cinci ani. Cu toate astea, O'Leary e încrezător că oamenii vor continua să zboare frecvent. 

"Nu e nicio îndoială că nu veţi mai vedea preţurile pe care le-am avut când piaţa a fost la nivelul minim, acele bilete de 1 euro până la 10 euro. Dar credem că oamenii vor continua să zboare frecvent. Însă vor fi mai sensibili la preţuri şi vor vedea altfel călătoriile", a declarat O'Leary. 

Consultanţii în turism spun, însă, opusul. Din toamnă, preţurile ar putea scădea pentru city break-uri şi numai

 

În momentul de faţă, biletele de avion pentru călătoriile din timpul verii 2022 sunt cu 20% mai scumpe faţă de aceeaşi perioadă din 2021, această majorare fiind valabilă până la finele lunii august, arată o analiză realizată de o platformă specializată în verificări ale tarifelor practicate de companiile aeriene. Conform datelor centralizate de Kiwi.com, numărul rezervărilor efectuate până în prezent pe platforma online, pentru vara aceasta, îl depăşeşte pe cel consemnat în vara anului trecut, cu 18,2%. Pe de altă parte, în România, în lunile iunie - iulie, s-a majorat numărul anulărilor de zboruri, realizate de companiile aeriene, la 4,09%, comparativ 1,39% în intervalul aprilie - mai. În acelaşi timp, există o creştere voluntară a ratei anulărilor din partea pasagerilor, care a ajuns la 4,58% în ultimele două luni, comparativ cu 3,63% în lunile aprilie şi mai. "Românii au ales AirHelp Plus, un serviciu care îi ajută să primească despăgubiri în eventualitatea unui zbor întârziat sau anulat, cu 78% mai mult în lunile iunie-iulie faţă de perioada primăverii. Serviciul Blue Ribbon, care ajută la trackingul şi returnarea rapidă a bagajului pierdut sau întârziat, a fost achiziţionat cu 24,4% mai mult decât în aprilie-mai", precizează compania, potrivit Agerpres. Reprezentanţii platformei susţin că, în lunile de toamnă, preţurile biletelor de avion ar urma să scadă, astfel: cu 12,6% în septembrie, respectiv cu 34,4% în lunile octombrie şi noiembrie. Potrivit sursei citate, destinaţiile preferate de către români în vara 2022 sunt ţările europene, cu Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Spania, Grecia şi Franţa în Top 5.

Legat de estimările potrivit cărora zborurile s-ar rări din toamnă iar oamenii nu vor mai călători la fel de mult, consultantul în turism Lucian Bădîrcea a explicat la Digi24: "Deja, dacă vine toamna, încep şcolile, universităţile, concediile se termină şi oamenii şi-au făcut deja vacanţa pentru vara 2022. Într-adevăr, şi condiţiile financiare speciale care se prefigurează ar putea fi un factor de determinare în a convinge oamenii să fie puţin mai precauţi. Va scădea preţul în special la biletele pentru city break-uri şi destinaţiile toamnă-iarnă, asta şi pentru că fluxul de turişti scade şi, implicit, cererea nu mai e aşa de mare ca pe perioada vacanţei de vară."

G Ad:

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT LA ACEST LINK

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro