Data actualizării:
Data publicării:

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei: Accidentul provocat de Vlad Pascu putea fi 100% evitat

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: captură video Antena 3
Sursa foto: captură video Antena 3
Benone Matei a făcut o serie de declarații cu privire la accidentul produs în localitatea 2 Mai de șoferul drogat Vlad Pascu. 

Benone Matei a fost prezent la Constanţa pentru numirea noului şef al IPJ Constanţa, Mădălina Vlangăr.

Șeful Poliției a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă accidentul de la 2 Mai putea fi evitat. '100% accidentul putea fi evitat', a zis Benone Matei.

'Vă rog să-mi permiteţi că această cercetare prealabilă să se facă cu maxim echilibru şi cu celeritate. Este evident că au fost o serie de sincope aici. Din nefericire, a fost o serie de erori impardonabile. Asta încercăm noi să facem în acest proiect, să eliminăm cu orice preţ eroarea umană, prin automatizarea fluxului de informaţii, prin multe alte sisteme care să ne permită să reacţionăm integrat şi să evităm ca un singur agent sau un singur lucrător să ia decizii capitale pe situaţii complicate', a declarat  şeful Poliţiei Române. 

'Din perspectiva situaţiei operative, este o situaţie operativă complicată, dar am reuşit până acum să obţinem maxim de eficienţă. Ştiţi foarte bine, şi în cazurile de omor şi în cazurile de violenţă extremă reacţia sistemului şi reacţia poliţiştilor constănţeni a fost foarte bună', a mai decarat Benone Matei.

Citește și - Accident 2 Mai. Câte droguri avea, de fapt, Vlad Pascu în corp

A părut concluzia expertizei toxicologice pe numele lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în stațiunea constănțeană 2 Mai. 

Vlad Pascu, șoferul în vârstă de 19 ani care a provocat un accident în stațiunea constănțeană 2 Mai, avea nu mai puțin de șase substanțe interzise în corp în momentul producerii accidentului, conform Realitatea Plus.

Anunțul a fost făcut de specialiștii de la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici (INML), care au finalizat analiza probelor de sânge. Cel mai probabil, tânărul nu a consumat drogurile separat, ci a consumat un cocktail fabricat de traficanți.

Raportul a fost trimis procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, care se ocupă de acest dosar.

Acum, Vlad Pascu riscă să fie pus acum sub învinuire și pentru conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive, pe lângă cele de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. 

În primă fază, testările efectuate de polițiști au arătat că șoferul de 19 ani consumase cocaină, metamfetamine și amfetamine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel