Fake news despre vaccinurile anti-COVID. Șeful Pfizer: Criminali! S-au pierdut milioane de vieți din cauza lor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, i-a numit „criminali” pe cei care răspândesc informații false despre vaccinurile COVID-19.

Albert Bourla, directorul general al producătorului de vaccinuri COVID-19, Pfizer, a declarat că cei care răspândesc informații eronate despre acest vaccin sunt “criminali” și că din cauza lor s-au pierdut „milioane de vieți”, scrie Inisder.

Albert Bourla, a declarat că există un mic grup de persoane care ”răspândesc, intenționat, dezinformări, astfel încât să îi inducă în eroare pe cei care au preocupări” cu privire la vaccinul anti-COVID.

”Acei oameni sunt criminali. Nu sunt oameni răi, dar sunt criminali pentru că zvonurile lor au costat literalmente milioane de vieți.”, a spus Albert Bourla.

Bourla, comparație între oamenii care se vaccinează și cei care fug de vaccin: Se tem

Acesta a mai spus că două tipuri de oameni - cei care sunt vaccinați și cei care sunt sceptici în privința imunizării, ”ambele categorii se tem”.

”Cei care se vaccinează se tem de boală și cred că, pentru că oamenii nu se vaccinează, crește riscul pentru ei. Persoanele nevaccinate cresc expunerea. Așa că sunt supărați pe ei că nu se vaccinează.”, a declarat directorul general al Pfizer.

Bourla a adăugat: ”Cei care nu se vaccinează, se tem de vaccin și sunt supărați pe cei care îi presează să se vaccineze”.

Dezinformarea a invadat platformele de rețele sociale de la începutul pandemiei, semănând îndoieli în privința științei din spatele vaccinurilor, dar și în privința bolii COVID-19 în sine.

În septembrie, YouTube a luat măsuri împotriva dezinformării și a interzis conținutul anti-vaccin. Dar Kieran Press-Reynolds de la Insider a raportat că oamenii încă răspândesc informații false pe platformă. Începând cu 4 noiembrie, aproape 427 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în SUA și peste 193 de milioane de oameni - aproximativ 58,2% din populația SUA - sunt complet vaccinați, potrivit datelor raportate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Bourla a mai spus că el crede că viața poate „reveni la normal” pentru mulți oameni, pe măsură ce populația este vaccinată împotriva COVID-19.

”Singurul lucru care se află între noul mod de viață și modul actual de viață este, sincer, ezitarea față de vaccinări.”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel