Șeful marinei ruse, dat afară de Putin, după pierderile uriașe din Marea Neagră. Cine i-a luat locul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Șeful marinei ruse a fost dat afară de Vladimir Putin după pierderile rușinoase din Marea Neagră.

Amiralul Nikolai Yevmenov, până acum șef al marinei ruse, a fost dat afară de Vladimir Putin după pierderile suferite de Rusia în Marea Neagră. În locul său a fost numit amiralul Alexander Moiseyev, care va fi șef interimar al marinei ruse, a informat marți presa de stat.

Informația vine după anterior Kremlinul a refuzat să comenteze rapoartele apărute în presă conform cărora s-a produs o schimbare pe fondul pierderilor tot mai mari ale marinei ruse în urma atacurilor ucrainene din Marea Neagră, scrie The Moscow Tiimes.

Îndepărtarea lui Nikolai Yevmenov la aproape cinci ani de la numirea sa în această funcție este cea mai mare zdruncinare în conducerea militară a Rusiei de la demiterea șefului Forțelor Aerospațiale, Serghei Surovikin, scrie sursa citată.

Numirea lui Alexander Moiseyev a fost dezvăluită abia astăzi, 19 martie, în cadrul unui eveniment organizat în orașul-port nord-vestic Kronstadt, la aproximativ 20 de kilometri de Sankt Petersburg.

Ucrainenii ar fi distrus peste 20 de nave rusești

Forțele ucrainene susțin că au distrus peste 20 de nave de război rusești, inclusiv o barcă de patrulare militară la începutul acestei luni, de când Moscova a invadat Kievul.

Perderile de nave sunt o rușine pentru Rusia, care a fost nevoita sa mute ambarcațiuni de la baza navala Sevastopol din Crimeea anexata în portul Novorossiysk, mai la est.

Eșecurile marinei ruse vin în contrast cu ofensiva sa terestră din estul Ucrainei, unde trupele avansat în ultimele luni după peste un an de lupte blocate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel