Șeful epidemiologilor din Cluj: Există riscul ca virusul să sufere o modificare majoră
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay/ riscul virusului SARS-CoV-2, ce ar putea urma
foto pixabay/ riscul virusului SARS-CoV-2, ce ar putea urma
Directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, dr. Mihai Moisescu, a vorbit despre cazurile tot mai multe de COVID-19, transmisibilitatea SARS-CoV-2, precum și despre măsurile care trebuie respectate în continuare. 

”A crescut capacitatea de difuzabilitate în populație. Adică virusul devine mai transmisibil, se transmite mai ușor. Eu am tot spus că oamenii să păstreze distanța și să izolăm virusul, pentru a nu permite virusului să treacă de la o persoană la alta, pentru că aceste pasaje repetate îi cresc capacitatea de adaptabilitate. Fie crește difuzibilitatea, fie să crească virulența, care dau forme mai severe. Așa își face mutații pe structura genetică și există riscul să sufere o modificare majoră.” atrage atenția directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, dr. Mihai Moisescu, într-un interviu pentru stiridecluj.ro

”Acum nu mai avem focare mari cum aveam, dar virusul se transmite comunitar mult mai repede și creează cazuri multe. Cu cât cresc cazurile pozitive, cu atât trebuie înțeles că sunt mai multe șanse de a apărea din aceste izvoare mai multe cazuri. Dacă am 5 cazuri noi, pot să-mi apară 15 cazuri noi, care la rândul lor, în termen de 14 ori, îmi mai generează tot pe atât. Se multiplică exponențial.” a explicat medicul specialist. 

”Oamenii să respecte regulile. Să poarte mască și pe stradă și în birouri. Să păstreze distanțarea. Să se întâlnească numai în aer liber. Să se spele pe mîini și să se dezinfecteze. Să evite zonele aglomerate. Să nu urcăm în mijlocul de transport dacă este prea încărcat. Protejându-ne pe noi îi protejăm și pe cei din jur.” sunt sfaturile oferite de dr. Mihai Moisescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel