Șeful DNA și-a depus cererea de pensionare, la 51 de ani, după ce Ministerul Justiţiei l-a propus pentru ocuparea funcţiei pe Marius Ionuţ Voineag
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Bologa
Bologa
Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, a solicitat ieşirea la pensie.  

Ministerul Justiţiei l-a propus pentru ocuparea funcţiei pe Marius Ionuţ Voineag, în ciuda faptului că Bologa își anunțase o nouă candidatură.

Secţia pentru procurori a CSM se va reuni în 7 martie, pentru a discuta, printre altele, „Cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de domnul BOLOGA CRIN NICU, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

„Sunt împărţit, aşa, în două: una, acasă, cu familie, cealaltă este aici, cu cei 95 de procurori care au venit în timpul mandatului meu, zeci de poliţişti… se vor vedea rezultatele acestea şi munca lor de zi şi noapte, asta te obligă să mergi şi mai departe. Dacă nu aş avea semnale de la ei, aş renunţa. Dacă era un eşec acest mandat, renunţam, fiindcă am destulă experienţă şi pot să mă duc şi la pensie sau să îmi văd de treabă”, declarat Bologa, în 2 februarie, la prezentarea bilanţului DNA pentru 2022.

Zilele trecute, președintele Klaus Iohannis a avut cuvinte de laudă referitoare la procesul pentru desemnarea șefilor marilor parchete.

Concursurile pentru şefii Parchetului General, DNA şi DIICOT reprezintă 'un pas important', procedurile în acest sens pornind 'de la zero', a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis.

'Anunţul ministrului Justiţiei de astăzi este un pas important într-o direcţie pe care cu toţii ne-o dorim bună. Este vorba de scoaterea la concurs a celor trei posturi de la Parchetul General, DNA şi DIICOT, conducerile acestor parchete, în conformitate cu noile Legi ale Justiţiei şi la termen. S-au organizat interviurile la minister şi ministrul a anunţat opţiunile care au reieşit de acolo. Urmează, evident, următorul pas, care este la CSM, după care propunerile vor ajunge, dacă sunt agreate de CSM, la mine şi voi lua o decizie corespunzătoare', a spus şeful statului român, într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel