Șeful CIA: Putin este îngâmfat, irascibil și vulnerabil. Bogdan Chirieac: Asta l-a durut enorm și îl doare. Știți de ce vrea să se răzbune?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Șeful CIA: Putin, nervos și frustrat. Bogdan Chirieac: Asta l-a durut enorm și îl doare pe Putin. Știți de ce vrea să se răzbune? / Foto: Kremlin.ru
Șeful CIA: Putin, nervos și frustrat. Bogdan Chirieac: Asta l-a durut enorm și îl doare pe Putin. Știți de ce vrea să se răzbune? / Foto: Kremlin.ru
Seful CIA l-a caracterizat drept îngâmfat, irascibil, indignat și vulnerabil pe Vladimir Putin și a spus că președintele rus este un apostol al răzbunării. Bogdan Chirieac a explicat de ce vrea, de fapt, Putin să se răzbune și ce îl supără atât de mult.

Șeful CIA, William Burns, a declarat că Vladimir Putin este îngâmfat, irascibil, vulnerabil și este un apostol al răzbunării. Potrivit acestuia, planificarea războiului lui Vladimir Putin s-a bazat pe o victorie rapidă și decisivă în Ucraina, ceea ce nu s-a întâmplat, iar asta l-ar supăra pe liderul de la Kremlin. Totuși, în loc să renunțe la invadarea Ucrainei, Putin se va avânta și mai tare, a mai spus oficialul CIA. 

"Putin e determinat să domine și să controleze Ucraina, să îi schimbe orientarea. El a fost amestecat într-o combinație combustibilă de nemulțumire și ambiție de mulți ani. Propriile convingeri contează mai mult decât orice. Consecințele economice, sancțiunile au fost devastatoare pentru Rusia, în special pentru Banca Centrală a Rusiei. Cred că Putin este nervos și frustrat în acest moment. E capabil să doboare armata ucraineană fără nicio considerație pentru civilii uciși", a spus William Burns. 

Bogdan Chirieac: Știți de ce vrea Putin să se răzbune?

În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac confirmă faptul că Vladimir Putin nu va pune capăt războiului din Ucraina fără să aibă o victorie.

"Un apostol al răzbunării, ce înseamnă acest lucru? Ce ar putea face Putin până la urmă?", l-a întrebat Ana Maria Păcuraru pe Bogdan Chirieac.

"Cu siguranță, nu va înceta războiul din Ucraina fără o victorie.", a răspuns analistul politic.

"S-ar putea Putin mulțumi cu o victorie mai mică, mă gândesc la o autonomie pentru Donbas?", a întrebat jurnalista.

"Nu. Independența de altfel s-a și declarat și probabil că va lua Lugansk și toată zona Donețk în Federația Rusă. Deci asta va dori concret, ce va face și cu Transnistria din Republica Moldova. Dar a spus un cuvânt esențial oficialul american și anume răzbunare. Știți de ce vrea Putin să se răzbune? Fiindcă el era partenerul Occidentului. 23 de ani tot Kremlinul a muncit la acest soclu pe care se așezase Vladimir Vladimirovici Putin. Totul s-a prăbușit odată cu războiul din Ucraina. Soclul se mai ridicase o sută de metri de la pământ când a cucerit Crimeea în 2014, fără să tragă un foc de armă, ne-a arătat el ce înseamnă.

"Asta l-a durut enorm și îl doare pe Putin"

Eșecul din Ucraina și mai ales ura pe Zelenski tind spre paroxism, asta e problema lui Putin. Putin intra în istorie ca țarul rus care a adus când vrea el America la masă cu el, Europa tot așa, Europa dependentă fundamental de energia din Rusia, deci o chestiune esențială... Bun, nu s-a mai ocupat să facă și economia Rusiei funcțională Vladimir Putin, asta e o altă poveste, dar asta l-a durut enorm și îl doare pe Putin.

Se duce în istorie lângă Stalin și Hitler, vrând-nevrând, iar în privința Nürnbergului eu nu sunt așa optimist pentru că Nürnberg a fost  fiindcă Germania a capitulat, Federația Rusă nu are cum să capituleze, deci cine să îi pună la Nürnberg? Sigur că nimeni nu mai poate discuta cu Putin, iar cel care va veni în locul lui va fi unul tot de pe strada lui. Poate nu cu asemenea tendințe criminale sau cel puțin nu la început, dar tot pe acolo va fi, să știți.", a declarat Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii "Raport de zi" de la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel