Șeful Bisericii Catolice din Germania și-a dat demisia. Papa Francisc refuză
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Papa Francisc refuză să accepte demisia cardinalului german Reinhard Marx. 

Papa Francisc refuză să accepte demisia cardinalul Reinhard Marx. Prelatul german a vrut să renunțe la conducerea diecezei de München și Freising din cauza scandalului provocat de abuzurile comise asupra minorilor de unii reprezentanți ai Bisericii catolice din Germania, scrie Mediafax. 

Papa Francisc refuză să accepte demisia cardinalului german Reinhard Marx, scrie dpa.

Cardinalul Reinhard Marx s-a oferit să demisioneze ca modalitate de asumare a responsabilității pentru erorile în investigarea unui scandal de abuz asupra copiilor, spune Sfântul Scaun.

Scrisoarea de demisie, publicată 

Conform vaticannews.va.ro, cardinalul Reinhard Marx, arhiepiscop de München și Freising și membru al Consiliului cardinalilor pentru reforma Curiei Romane, a dat publicității scrisoarea de demisie transmisă Papei Francisc.

Scrisoarea a fost publicată în mai multe limbi pe site-ul arhidiecezei vineri, 4 iunie 2021. Prelatul german a explicat că renunță la conducerea diecezei de München și Freising din cauza scandalului provocat de abuzurile comise asupra minorilor de unii reprezentanți ai Bisericii catolice din Germania.

Cardinalul Marx afirma că s-a hotărât să-și dea demisia în urmă cu un an din cauza situației de criză prin care trece Biserica catolică din Germania, o criză „provocată, printre altele, de falimentul nostru personal, din vina noastră”.

Afirmațiile făcute de cardinal

„Pentru mine”, afirma cardinalul, „este vorba, în cele din urmă, de asumarea coresponsabilității cu privire la catastrofa abuzurilor sexuale comise de unii reprezentanți ai Bisericii în ultimele decenii”. „Abia după 2002 și, de o manieră mai susținută, începând cu 2010 au fost găsiți responsabilii abuzurilor sexuale, iar această schimbare de perspectivă nu a ajuns încă la final”, mai spunea cardinalul. „Faptul că victimele au fost neglijate și ignorate este cu siguranță cea mai mare vină a noastră din trecut”.

Un raport al Bisericii Catolice din Germania confirma, în urmă cu trei ani, „cel puțin” 3.677 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor de către clerici, petrecute între anii 1946 și 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel