Șeful Băncii Naționale a Poloniei: Ne apropiem de Europa de Vest. Nu vrem să fim furnizori de forță de muncă ieftină
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Șeful Băncii Naționale a Poloniei: Ne apropiem de Europa de Vest. Nu vrem să fim furnizori de forță de muncă ieftină  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Șeful Băncii Naționale a Poloniei: Ne apropiem de Europa de Vest. Nu vrem să fim furnizori de forță de muncă ieftină / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Șeful băncii centrale poloneze spune că, în mai puțin de 10 ani, Polonia ar putea depăși economia puternică a Italiei.

Polonia se apropie rapid de Europa de Vest, a declarat președintele Băncii Naționale a Poloniei (NBP), Adam Glapiński, într-un interviu acordat săptămânalului polonez Sieci. Glapiński a subliniat că „fiecare criză lasă Polonia mai puternică, fără pierderi și, prin urmare, de fiecare dată diminuăm decalajul față de cei afectați. Depășim din ce în ce mai multe țări care sunt în regres, precum Portugalia, Grecia și, în curând, Spania”, a precizat acesta. El a adăugat că, în mai puțin de 10 ani, Polonia ar putea depăși economia puternică a Italiei.

Glapiński a declarat că, pe lângă faptul că a crescut rezervele de aur ale Poloniei cu 50% în timpul mandatului său, Banca Națională a Poloniei intenționează să cumpere cel puțin încă 100 de tone de aur pentru a fi stocate în Polonia.

De asemenea, șeful BNP a enumerat și alți factori importanți pe care Polonia va trebui să îi întreprindă în viitor, inclusiv transformarea energiei (Glapiński susține acordul cu Statele Unite pentru șase blocuri nucleare în 20 de ani). În plus, el a pus accentul pe importanța creșterii capacității militare și de apărare a Poloniei prin achiziționarea rapidă de echipamente de ultimă generație, întrucât echipamentul Poloniei este în prezent disproporționat de scăzut în comparație cu potențialul său economic.

„Polonia are mari șanse să devină o putere și Occidentul este conștient de acest lucru. Unii sunt supărați că nu vrem pur și simplu să fim furnizorii unei forțe de muncă ieftine, că ne facem loc și aceasta este principala sursă de atacuri împotriva țării noastre pe piață ”, a mai spus Glapiński, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel