Șeful ANPC: Cât de curând, de la magazinele Mega Image veți putea ”cumpăra” și procese verbale întocmite de comisarii noștri
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 08 feb 2022, 15:34
WhatsApp
Echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov au verificat, pe 8 februarie 2022, două supermarketuri Mega Image din sectorul 5 al Capitalei.     

Pentru abaterile de la legislația în domeniu constatate, comisarii CRPC București-Ifov au aplicat amenzi contravenționale cu 27.000 lei și măsuri complementare care au prevăzut: oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe, dar și oprirea temporară a prestarii de servicii, pentru ambele magazine, până la remedierea deficiențelor constatate.

Principalele nereguli constatate au fost:Comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită


Comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice vizibile, fiind improprii consumului uman (lovituri mecanice, prezenta mucegaiului etc.)


Prezența infestației cu gândaci ( vii și morți, în capcane)


Utilizarea unor spații de depozitare igienizate necorespunzător


Utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată și cu ventilatoarele încărcate de grăsime și praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri, lactate, ouă, produse congelate


Comercializarea unor preparate congelate care prezentau cantități mari de gheață în ambalaje


Pavimentul era neigienizat, cu zone cu încărcătură de grăsime și praf.

”Cât de curând, de la magazinele Mega Image veți putea ”cumpăra” și procese verbale întocmite de comisarii ANPC, la cât de multe s-au strâns în ultima vreme. Vor putea fi puse la dispoziția cumpărătorilor și exemplare din acestea, pentru a fi studiate și a știi la ce să fie atenți la momentul la care își fac cumpărăturile.

Pe măsură ce vor constata abaterile pentru care operatorul economic a fost sancționat, consumatorii vor învăța să fie mult mai atenți la detaliile pentru care aceștia au fost amendați” – Horia Constantinescu, președintele ANPC. 

VEZI ȘI: Trucul care te va ajuta să iei produsele cu cel mai lung termen de valabilitate din supermarket

Dacă este ceva important de luat în considerare atunci când mergi la cumpărături într-un supermarket, pe lângă prețuri, este și data de expirare ale diferitelor produse pe care urmează să le cumperi.

Dacă este ceva important de luat în considerare atunci când mergi la cumpărături într-un supermarket, pe lângă prețuri, este și data de expirare ale diferitelor produse pe care urmează să le cumperi, conform 20minutos.es.

Cumpărarea produselor cu cel mai lung termen de valabilitate este esențială pentru ca acestea să reziste mai mult în frigider și să nu se strice repede. Vedeți aici mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?