Șef CNCD, despre scandalul cu arbitrul Colțescu. Ce crede că urmează
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Utilizarea cuvântului „negru” este rasism, spune președintele Consiliului Național de Combatere a Discriminării, Csaba Asztalos, iar scandalul internațional declanșat este o „pierdere imensă de imagine” pentru România. El spune că Sebastian Colțescu trebuie să își ceară scuze.

„Cu siguranță vor fi sancțiuni. Este un incident extrem de grav și o pierdere imensă de imagine pentru România”, a spus Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), la Europa FM. Acesta susține că este foarte grav ceea ce s-a întâmplat, în condițiile în care peste tot sunt campanii împotriva discriminării.

„Ați văzut reacțiile internaționale, cred că vor fi sancțiuni. Dar ce este mai important e ca arbitrii să fie pregătiți. La acest nivel, un arbitru să nu aibă cunoștințe minime? Atunci când UEFA și FRF, de ani de zile, duc o campanie puternică împotriva discriminării și rasismului, când jucătorii în prezent duc o astfel de campanie, nu poți să te scuzi. Utilizarea cuvântului „negru” este rasism și tot ce mai poate face acum Sebastian Colțescu este să prezinte scuze”, a mai spus Csaba Asztalos, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel