Şedinţă de guvern. Proiectele de pe ordinea de zi - Se înființează Observatorul copilului
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Guvernul se reuneşte miercuri în şedinţă, pe ordinea de zi figurând şi proiectul de lege privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie.

Conform unui comunicat de presă, prin proiectul de lege sunt stabilite norme clare în baza cărora va fi realizată intervenţia autorităţilor administraţiei publice locale în vederea îndeplinirii atribuţiei referitoare la prevenirea separării copilului de familia sa şi la menţinerea copilului în familie, se arată în nota de fundamentare.

În document sunt reglementate principiile care stau la baza activităţii de prevenire a separării copilului de familie şi sunt clarificate şi detaliate situaţiile care pot genera separarea copilului de familia sa, cum ar fi: situaţia economică şi condiţiile de locuit precare existente în mediul său familial şi/sau în comunitate, cum ar fi sărăcia monetară sau sărăcia extremă, situaţia socială şi mediul social necorespunzător, care pot exercita influenţe negative asupra copilului, starea de sănătate precară a unuia sau mai multor membri ai familiei, nivelul de educaţie scăzut al membrilor familiei, mediul abuziv, violent existent în familie şi comportamentele la risc care pot afecta negativ relaţiile dintre adulţi, dintre copii şi dintre adulţi şi copii.

Prin proiectul de lege se înfiinţează Observatorul copilului, prin intermediul căruia vor fi identificaţi şi înregistraţi toţi copiii aflaţi în situaţie de risc de separare de familie, se menţionează în expunerea de motive a proiectului.

Guvernul mai are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri un proiect de ordonanţă pentru aprobarea plăţii cotizaţiei financiare anuale în vederea participării Poliţiei Române, prin intermediul Poliţiei Rutiere, la Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere - ROADPOL.

Proiectul propune aprobarea plăţii cotizaţiei financiare anuale, pentru anii 2019-2022, constând în echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro/an, în vederea participării Poliţiei Române la Reţeaua Poliţiilor Rutiere din Europa - ROADPOL.

Membrii Executivului urmează să aprobe de asemenea, prin hotărâre, actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deţinut de personalul militar, poliţiştii şi poliţiştii de penitenciare, prin actualizarea acestora proporţional cu evoluţia salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Un alt proiect de hotărâre de guvern ce urmează a fi dezbătut şi aprobat este cel pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea stadionului 'Nicolae Dobrin', în municipiul Piteşti, judeţul Argeş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel