Ședința BPN a PNL. Informații din spatele ușilor închise/ Rezultat vot PNL pe comasare, liste comune, alianță și data alegerilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Au apărut informații din ședința BPN a PNL.

UPDATE: "La BPN-ul de azi am votat împotriva listei comune PNL - PSD la alegerile pentru Parlamentul European. Niciodată nu voi vota un socialist/pesedist! Este o alianţă toxică pentru români şi pentru PNL" a anunțat și Florin Cîțu.

UPDATE: Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, întrebat de ce s-a abținut la vot, a răspuns ”Pentru că eu niciodată nu am făcut o alianţă cu PSD şi sunt consecvent”.

UPDATE: Robert Sighiartău anunță că a votat împotrivă. 

"PNL a gestionat extrem de bine crizele prin care am trecut. Legat de negocierile pentru comasare - întotdeauna trebuie găsit un compromis. Un compromis care să ne ducă în situația în care extremismul să nu conteze în România. Când am preluat mandatul de europarlamentar, toată lumea ne-a felicitat că nu am adus niciun extremist în PE. Cred că ar trebui să ieșim din această ședință întăriți. Astăzi ar trebui să fim cât mai cumpătați, pentru că astfel și negocierile vor fi mai bune", a spus Gheorghe Falcă.

"Eu cred că e evident - comasarea reprezintă o decizie pragmatică a PNL, ea răspunde așteptărilor populației. Poate maximiza mesajul european și prezența în PE a cât mai mulți pro-europeni și nu a extremiștilor", a spus Cristian Bușoi.

"I-am mandatat să participe la discuții. Soluția la care s-a ajuns este singura acceptabilă din acest moment. Așa că putem să discutăm cât dorim, doar că ce ne-am propus pentru organizaţii, cu toate deciziile pe care le-am luat rămân în vigoare. Şi eu zic să mergem mai departe la vot", a spus Vasile Blaga.

În acest moment, la PNL, ar exista 58 voturi pentru comasare, liste comune, alianță și datele alegerilor și 5 voturi împotriva listei comune la europralamentare.

PSD  a votat în unanimitate. 

La ora 19:00, președinții PNL și PSD ies la declarații. 

Vezi și: Ce le-ar fi spus Ciucă liberalilor în ședința PNL. Planuri pentru după 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel