Nu este complicat să prepari repede o omletă pentru micul dejun. Cu toate acestea, multe gospodine sunt supărate când omleta nu este luxuriantă și aerisită, ca în imaginile prezentate în cărțile de bucate.
Pentru a remedia acest lucru, experții culinari recomandă utilizarea unui ingredient secret. Așadar, pentru a pregăti omleta perfectă, gospodinele cu experiență folosesc bicarbonat de sodiu. Este suficient să adaugi bicarbonat de sodiu în amestecul de ouă și lapte și să le bați bine.
Sarea iodată poate transforma pastele în otravă. Cum să eviți această greșeală?
Poți pregăti micul dejun în mod obișnuit, dar pentru a obține rezultatul dorit, prăjește omleta la foc moderat și într-o tigaie preîncălzită. Ca rezultat, structura omletei se va dovedi a fi poroasă și luxuriantă.
Omleta cu maioneză este delicioasă
De asemenea, poți pregăti o omletă cremoasă, moale și delicioasă, dacă vei adăuga în compoziție un alt ingredient care poate face toată diferența.
Pentru a da mai multă aromă omletei, ouăle trebuie bătute bine și amestecate cu o lingură de maioneză. Acest ingredient va da omletei un gust deosebit. Integrând maioneza în omletă, vei fi surprins de rezultat.
Iată ingredientele de care vei avea nevoie:
4 ouă,
1 lingura de apă,
1 linguriță unt,
1 lingură de maioneză,
sare și piper după gust.
Prepararea, pas cu pas
Bate ouăle cu maioneza și apa într-un castron. Se condimentează cu sare și piper. Topește untul într-o tigaie și adaugă amestecul pregătit. Gătește omleta la foc mic, amestecând până când ouăle se înmoaie și sunt ușor umede.
O lingură de maioneză conține 100 de calorii, deci trebuie consumată cu moderație. În schimb, poți folosi o maioneză, făcută în casă.
Cel mai bun desert de post pentru micul dejun: ai nevoie de fulgi de ovăz, banane și cacao
Pregătirea omletei necesită o gătire lentă. În loc să gătești ouăle pe o tigaie preîncălzită, alege bain-marie. Pune apă într-o cratiță pe care o vei încălzi câteva minute. Așează, apoi, bolul cu ouă pe oala cu apă și redu focul. Această tehnică de preparare a omletei poate dura aproximativ 10 minute. Cu toate acestea, omleta va avea o textură excelentă.
Pentru a te bucura de o omletă apetisantă, poți adăuga brânză, arpagic sau legume de sezon. După cum ai văzut, un singur ingredient este suficient pentru a obține o omletă delicioasă. Nu ezita să testezi aceste sfaturi pentru a reuși, de fiecare fată, să prepari o omletă gustoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 7 mai: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme cu banii. Ai mare grijă, zilele acestea!
- Gestul făcut de Regele Charles al III-lea față de România, chiar înainte de încoronare. Camelia Csiki: Asta mi s-a părut senzațional
- Ofertă la un supermarket din România: Un leu - în loc de 50 de bani - pentru fiecare sticlă reciclată
- Alertă meteo de grindină, vijelii și averse torențiale. Zonele vizate
- Dobânzi calculate greșit la o bancă celebră: Românii, afectați! Elena Cristian: Dacă s-a întâmplat așa ceva... există o singură explicație
- Azi începe Eurovision 2024. România nu participă, TVR nu transmite. Bine că avem mii de angajați, cu salarii mari, și audiență zero...
- Eda Marcus, prezentatoare TVR, moment delicat: "Am fost scoasă de pe post pentru că eram prea drăguță"
- BANCUL ZILEI: Ardeleanul și-a cumpărat ochelari...
- BANCUL ZILEI: Secretul unei căsnicii lungi
- Horoscop 8 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care primește bani. Nu te vei bucura prea mult de ei