Secretul tenului perfect al asiaticelor. Îți face pielea ca de porțelan. Pentru perioada rece a anului găsești o floare minune în grădina ta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Secretul tenului perfect al asiaticelor. Își face pielea ca de porțelan / Foto: Pixabay
Secretul tenului perfect al asiaticelor. Își face pielea ca de porțelan / Foto: Pixabay
Majoritatea asiaticelor au un ten perfect datorită unei pulberi speciale pe care o folosesc.

Un ten de porțelan ca al asiaticelor este un motiv de invidie pentru noi, occidentalele, deși poate fi obținută foarte ușor. Mai mulți experți  în frumusețe au dezvăluit însă secretul acestora. Se pare că pielea strălucitoare și catifelată este menținută cu ajutorul unei pulberi de perle, făcută din cochilie de scoică zdrobită, scrie Realitatea.net.

Această pulbere cu proprietăți magice conține minerale și aminoacizi, care întârzie apariția ridurilor și diminuează acneea, făcând tenul uniform. Benefice ar fi și alte produse pe bază de scoici. Pe lângă această pulbere, femeile folosesc mai rar produse cosmetice și își îngrijesc tenul corespunzător, păstrându-l curat și aerisit.

Florea minune din grădina ta. Folosește-o în perioada rece a anului

Crăițele (Tagetes erecta și patula) sunt două specii de plante erbacee din familia Asteraceae, ordinul Asterales, potrivit DEX, 1998, fiind înrudite cu margareta, echinaceea, dalia. Originară din Mexic, planta a fost adusă în Europa în secolul al XVI-lea. Ajunsă și în România, ea a fost adoptată rapid, atât pentru frumusețea, cât și pentru virtuțile ei terapeutice, scrie Publica.ro, citând Agerpres. 

În perioada rece a anului, folosirea balsamului de crăițe ne ajută să păstrăm buzele moi și sănătoase. Afecțiunile aparatului respirator, precum astmul, bronșita, tusea le putem trata mai eficient dacă combinăm diferite metode din terapia naturistă,  folosind plante proaspete sau uscate și ulei de crăițe.

Cu ajutorul preparatelor din crăițe putem să diminuăm durerile în articulații și mușchi, cauzate de artrite, miozite și entorse. Extractul de crăiță poate ajuta în dermatite, acnee, erupții și răni ale pielii și poate fi folosit ca antiseptic. E folosit și ca ingredient în unele loțiuni pentru ten iritat și ten gras. Heleniena, esterul acid dipalmitinic al luteinei, care se găsește în florile de crăiță și care e înrudită cu vitamina A, crește viteza și capacitatea de adaptare a ochiului în întuneric. Tamponarea sau spălarea cu infuzie preparată din flori de crăiță poate ajuta în tratarea diverselor afecțiuni ale pielii: escare, piodermită, iritații cutanate, înăsprirea pielii pe coate, genunchi, călcâie.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel