Secretul prunelor. Ajută la buna funcționare a tranzitului intestinal, dar s-a mai descoperit ceva esențial
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels
Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels
Se știe că prunele ajută la buna funcționare a tranzitului intestinal și luptă împotriva constipației. Ceea ce mulți oameni nu știu este că sunt și aliați mari ai mușchilor deoarece contribuie la dezvoltarea lor, potrivit revistei Men'sHealth.

Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Oklahoma, care a analizat densitatea oaselor după consumul acestui fruct uscat, a stabilit că administrarea unei cantități mici pe zi crește proteina IGF-1 cu până la 17%. În acest mod, se reglează hormonul de creștere și este susținută dezvoltarea oaselor și a mușchilor, ceea ce înseamnă că vom avea creștere musculară.

În plus, este un aliment bogat în fibre, atât solubile, cât și insolubile, ceea ce ne face să ne simțim mai energici și poate oferi organismului nostru până la 6,1 grame de fibre pentru fiecare 100 de grame consumate. De asemenea, pruna are un nivel ridicat de carbohidrați care ajută la buna funcționare a intestinului, iar indicele său glicemic este scăzut.

Se recomandă să nu consumi mai mult de 6 prune uscate pe zi

Pe de altă parte, prunele au cantități mari de fier și potasiu, foarte bune pentru fluxul sanguin, ceea ce reduce riscul bolilor cardiovasculare. De asemenea, aceste fructe previn boli precum osteoporoza și ajută la reducerea riscului de cancer de colon, precum și la întârzierea deteriorării abilităților cognitive tipice vârstei, astfel încât, pe lângă îngrijirea corpului, veți avea grijă și de creier. O cană de prune uscate conține 12 grame de fibre solubile. În plus, conțin sorbitol, un laxativ natural. Se recomandă să nu consumi mai mult de 6 prune uscate pe zi.

Prunele uscate sunt o sursă excelentă de vitamina A, necesară pentru o vedere bună. În al doilea rând, conțin vitaminele C, K și B6, care sunt cruciale pentru sistemul nostru imunitar și bunăstarea generală. În plus, prunele sunt bogate în alți nutrienți esențiali, cum ar fi cuprul și manganul.

Un alt avantaj este că datorită fibrei pe care o conțin, prunele uscate te țin sătul mai mult timp și ajută la scăderea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel