Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Secretul care te va ajuta ca untul să fie proaspăt timp îndelungat

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Julien Bachelet: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-diminea-a-matinal-fierbinte-907810/
Fotografie de la Julien Bachelet: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-diminea-a-matinal-fierbinte-907810/

Vrei să păstrezi untul proaspăt cât mai mult timp?

Este foarte simplu ce trebuie să faci. Dacă untul se așează într-un vas cu apă fiartă în prealabil cu puțină sare și apoi răcită, se va menține mult mai mult proaspăt. 

Alt truc despre untul spumă

Pentru a bate cu ușurință untul spumă, se taie mai întâi în bucățele mici. Se introduce apoi vasul cu bucățelele de unt într-un alt vas mai încăpător în care se află apă caldă. În momentul când untul începe să se înmoaie, se înlătură apa caldă și se bate apoi spumă.

VEZI ȘI: Iată un truc care te va ajuta ca laptele să țină mai mult! Metoda prin care îl vei conserva mai bine

Iată un truc care te va ajuta ca laptele să țină mai mult!

În timpul verii, laptele se conservă mai bine dacă se adaugă la fiert o linguriță de zahăr și dacă, după ce a fost luat de pe foc, se răcește cât mai rapid. Pentru aceasta, este suficient doar să așezați cratița cu lapte într-un vas mai mare cu apă rece pe care să o schimbați de câteva ori.

Alt truc: S-a afumat laptele? Ce trebuie să faci

Unora le place gustul picant de fum. Altora, nu. În acest caz, iată ce aveți de făcut pentru a îndepărta mirosul nedorit: udați de îndată o cârpă de in cu apă rece. Așterneți-o peste oala cu laptele ce clocotește. Lăsați-o așa timp de 30 secunde. Clătiți-o bine sub un jet de apă rece. Acoperiți iar vasul cu cârpa umeda. Repetați operațiunile indicate de câteva ori până când - verificați gustul - laptele va pierde izul de fum.

VEZI ȘI: Griş cu lapte, desertul copilăriei. Reţeta care îţi lasă gura apă

 

 

 

Grişul cu lapte este cel mai simplu desert. Se face foarte uşor şi este delicios. Este desertul care ne aduce aminte de copilărie. 

Ingrediente

Jumătate de litru de lapte

6 linguri de griş

4 linguri de zahăr

Un praf de sare

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. În momentul în care dă în clocot, adăugaţi treptat grişul. Amestecaţi cu o lingură de lemn. Se adaugă un praf de sare şi cele patru linguri de zahăr. Amestecaţi din nou şi mai lăsaţi să fiarbă încă 10 minute. Aveţi grijă să nu se lipească.

Se pune într-un castronel şi se lasă să se răcească. Puteţi adăuga deasupra dulceaţă de vişine.

VEZI ȘI: Secretul unui pilaf gustos. Doar așa îl vei găti de acum

 

 

Știi cât de ușor este să scoți un pilaf din anonimat? Iată cum o poți face!

Vă prezentăm o reţetă de pilaf delicioasă. Puţine gospodine ştiu că secretul constă într-un ingredient simplu.

Ingrediente: o cană de orez, un ardei roșu, un morcov, 100 de grame de ciuperci, sare şi piper. Ca să vă iasă pilaful delicios trebuie neapărat să aveţi puțină grăsime de pasăre de curte. 

Mod de preparare

La o cană de orez puneţi 3 căni de apă. Puneţi la fiert orezul împreună cu grăsimea de pasăre. 

Între timp, vă ocupaţi de legume. Curăţaţi ardeiul roşu, îl tocaţi mărunt, morcovul îl curăţaţi şi îl daţi prin răzătoare. Ciupercile le spălaţi şi le scurgeţi bine de apă. Puneţi într-o tigaie puţin ulei sau unt şi adăugaţi legumele. Presăraţi sare şi piper. Când orezul este aproape gata, adăugaţi legumele trase la tigaie. Se amestecă şi se mai lasă câteva minute la foc mic. La sfârşit, după gust puteţi pune verdeaţă.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel