Data actualizării:
Data publicării:

Secretele profesorului Mircea Beuran: Cât și ce mănâncă, cum curăță fructele de chimicale, soluția simplă. Răspuns clar despre consumul de carne

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Prof. dr. Mircea Beuran a oferit mai multe sfaturi esențiale despre alimentație. 

Prof. dr. Mircea Beuran a explicat, la RomâniaTV, că substanțele chimice care protejează legumele și fructele ”se pot dizolva foarte bine în apă cu bicarbonat”, unde să fie lăsate timp de 20-30 de minute. Astfel, evităm să ingerăm substanțele chimice destinate să prelungească viața produselor alimentare, nu și pe cea a omului. 

Prof. Beuran subliniază, pe de altă parte, că ”degeaba mâncăm sănătos, dacă nu facem măcar 30 de minute/zi o activitate fizică, să consumăm ce am ingerat”. Avertismentul cel mai dur lansat de către prof. dr. Mircea Beuran este în legătură cu apariția cancerului. 

Doar două mese de carne pe săptămână

Întrebat de Bogdan Chirieac de câte ori ar fi recomandat să mâncăm carne pe săptămână, prof. dr. Mircea Beuran a răspuns: ”Măcar de două ori. În rest, numai mese vegetale”. ”Volumul de carne ar trebui să fie de aproximativ 500 de grame pe săptămână. Aici includ carnea de vită, de porc. Peștele poate fi mâncat zi de zi, pentru că are elemente nutritive și acizi grași care blochează dezvoltarea elementelor oncologice. Se discută despre o alimentație mixtă, pește și mediteraneană. Un element foarte bun de blocaj al celulelor canceroase este seleniul” a afirmat prof. dr. Beuran. 

”Îmbătrânirea este un fenomen de deshidratare”

Prof. dr. Mircea Beuran dezvăluie cât și ce mănâncă: ”Mănânc maximum de două ori pe zi, o masă doar din fructe. Trebuie să am lângă mine mere spălate, pentru că mănânc foarte multe mere. În același timp, mănânc și alte tipuri de fructe, dar le las să se spele în soluția cu bicarbonat, 1 - 2 linguri la litrul de apă, le las 20- 30 de minute. A doua masă îmi place să mănânc ciorbă sau supă, iar felul doi ceva din legume, pentru că nu mănânc carne multă, nici cele 500 de grame/săptămână”. De asemenea, acesta a dezvăluit că nu este mare consumator de cafea sau ceai, dar că ar trebui să consumăm 30 de ml de apă/kg. ”Îmbătrânirea este un fenomen de deshidratare” subliniază medicul. 

De asemenea, un alt sfat al medicului este să mâncăm seara cu 3-4 ore înainte de a ne culca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel