Secretele longevității. Obiceiul care îți prelungește viaţa cu 15 ani. Dr. Marinescu: Sunt la îndemâna tuturor
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol care sunt secretele longevității. 

Medicul Mihaela Marinescu a vorbit despre secretele longevității, explicând ce putem face pentru a ne prelungi viața și cu până la 15 ani. Astfel, potrivit acesteia, printre cele mai importante lucruri sunt mișcarea, nutriția și efectuarea analizelor la timp. În plus, dacă ne dorim să trăim mai mult, ar fi bine să evităm viciile precum ar fi fumatul sau alcoolul. Și stresul dăunează, așa că trebuie să încercăm să avem o viață liniștită.

"Există, într-adevăr, niște pilon de baza, niște secrete ale longevității, care sunt, de fapt, la îndemâna tuturor. Primul secret ar fi mișcarea. Se pare că dacă facem între 6.000-8.000 de pași pe zi, ne putem prelungi viața și, bineînțeles, putem face lucrul acesta în natură, pentru o mai bună oxigenare a creierului.

Pentru că a venit primăvara, să ne bucurăm de parcuri, să ieşim în natură, să mergem la munte. Tot studiile ne arată că o combinație între mișcările fizice de intensitate crescută cu cele de intensitate moderată sunt cele mai bune pentru longevitate când vorbim despre persoanele vârstnice.

Bineînțeles, acestea se pot face în limita toleranței fizice și în funcțiile de patologiile asociate. De asemenea, foarte important pentru longevitate este și nutriția. Este foarte important să avem o dietă sănătoasă, bogată în vitamine, antioxidanți, proteine. 

Să mergem la medic și să facem analize pentru a detecta dacă sunt anumite deficite în organism în lunile de iarnă, pentru că nu există această expunere la soare. Şi atât vârstnicii, cât şi persoanele adulte au un deficit de vitamina D, deci o suplimentare de vitamina D este benefică.

Obiceiul care îți prelungește viaţa cu 15 ani

Tot pentru longevitatea aș mai adăuga bineînțeles, să nu fumăm, să consumăm alcool cu moderație, să încercăm să gestionăm foarte bine stresul înconjurător, pentru că stresul stă la baza bolilor cronice. Să evităm situațiile conflictuale și, nu în ultimul rând, să favorizăm relațiile sociale pozitive.

Să ne bucurăm de tot ceea ce este frumos în jurul nostru și care ne bucură. Să practicăm hobby-uri care ne fac plăcere, astfel încât să nu fim izolați social. Să nu ne confruntăm cu depresia, pentru că depresia este o problemă.

Potrivit unui studiu, dacă mergem 15 minute pe zi pe jos, timp de 20 de ani, putem adăuga circa 15 ani la anii vieţii. Este bine să ne găsim un sport care ne place", a spus medicul Mihaela Marinescu, la "Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea" de la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel