Porumbul nu are deloc gluten, dar proteinele pe care le conține sunt de cele mai multe ori confundate de către organismul uman. Prin urmare, se poate irita mucoasa intestinală.
Boala de temut pe care o poate provoca porumbul este diabetul deoarece are în compoziția sa foarte mult zahăr și amidon. Pe lângă acest aspect, porumbul conține și celuloză, care îl face foarte greu de digerat.
Porumbul modificat genetic, efecte devastatoare
O altă problemă majoră este faptul că în ultimii ani a apărut porumbul modificat genetic, cu efecte devastatoarea pentru sănătate. Consumat în cantități mai mari poate să ducă la apariția unor tumori canceroase și poate afecta și glandele endocrine.
În concluzie, fiți foarte atenți atunci când consumați porumb! Să fie din sursă sigură, nu modificat genetic! Unii specialiști recomandă ca porumbul să fie scos din alimentație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- Selly, explicații în scandalul cu Radu Alexandru - "piticigratis", Iorga, Adrian Elicopter de Luptă și acuzațiile de viol / video
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- Pensionarii primesc pensiile înainte de Paști. Adrian Negrescu: Nu mai ajung în capcana IFN-urilor
- NASA a plasat pe orbită o pânză solară de 80 m². La ce experiment va fi folosită
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor