Urmărește emisiunea live
Secrete pentru un cozonac și o friptură cât mai sănătoase, dar extrem de delicioase. Ponturi de la Anca Alungulesei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
cozonac
cozonac
Toată lumea vrea să mănânce cât mai gustos, dar totodată sănătos.

Putem avea pe masa de Crăciun și Revelion preparate delicioase, dar și sănătoase? Anca Alungulesei ne spune că se poate. Terapeutul în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, a dat cititorilor DC News câteva ponturi pentru masa de Crăciun și Revelion.

Cum gătim mai dietetic friptura de porc, cârnații, lebărul, piftia și cozonacul?

Toate gospodinele se întreabă cum să gătească mai dietetic friptura de porc, cârnații, lebărul, piftia și cozonacul. Răspunsul îl aflăm de la Anca Alungulesei. Ce trebuie să facem nu este deloc greu! 

„Cel mai simplu este să înlocuim uleiul de floarea soarelui și grăsimea de porc cu ulei de cocos dezodorizat, iar la cozonac, să folosim îndulcitor natural în loc de zahăr. Și tot aici, să nu combinăm friptura, cârnații și toate preparatele din carne de porc specifice Crăciunului cu carbohidrați (pâine, cartof, orez, paște)”, a spus Anca Alungulesei pentru DC News.

Recomandări pentru sărbătorile de Crăciun și Revelion astfel încât să nu ne punem sănătatea în pericol

Când vine vorba despre recomandări pentru sărbătorile de Crăciun și Revelion, Anca Alungulesei vine cu câteva idei: Moderația și echilibrul sunt cheia unor sărbători reușite și din punct de vedere digestiv.

„Moderația și echilibrul sunt cheia unor sărbători reușite și din punct de vedere digestiv. Nu spune nimeni să nu gustăm din mâncărurile tradiționale de sărbători dar, totodată, să nu uităm că organismul nostru nu este un coș de gunoi în care îndesăm alimente de tot felul până la refuz. Cel mai valoros sfat pe care aș putea să îl ofer și de care să ținem cont în perioada sărbătorilor (și nu numai) este că varietatea pe care ne-o oferă mesele îmbelșugate de Crăciun și Revelion nu ne sprijină. Studiile științifice au demonstrat faptul că, la nivel bucal, avem receptori care, în momentul în care vin în contact cu alt gust, altă aromă, altă textura, apetitul (oricât ai fi de plin) se redeschide. Și asta vine tot din instinctul de supraviețuire al speciei noastre”, a mai zis Anca Alungulesei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel